VIJESTIVikići/Izačić

Emira čeka i nada se skorom pozivu za transplataciju

Održan okrugli sto kojem su prisustvovali pacijenti centta za hemodijalizu sa područja USK-a koji su uključeni u program kadaveričnih transplantacija bubrega „Toulouse“, zdravstveni radnici KB dr. Irfan Ljubijankić Bhać, te predsjednik Udruženja OTVORENA MREŽA – dr. Almir Ćehajić Batko.

Okrugli sto je organizovan u sklopu nedavne Batkove posjete (22. januara 2016. god.) Bihaću i Cazinu gdje je, u restoranu Halka, prisustvovao humanitarnom koncertu za nedavno transplatiranog Zuhdiju Škrgića.

Ovaj skup nama je posebno interesantan i zanimljiv iz razloga što je na njemu sudjelovala i naša mještanka Emira Sušć, također uključena u program kadaveričnih transplantacija bubrega „Toulouse“, koja na red čeka već više od 2. godine.

Budući da smo i sami bili uključeni u medijske aktivnosti i promociju humanitarnih koncerata koji su organizovani za Emiru, nerijetko nam pristižu e-mailovi sa upitima dokle se stiglo u Emirinom slučaju te kada će doći na red za transplataciju, pa evo par informacija.

Kako nam kroz razgovor reče Emira, i sama s’ nestrpljenjem očekuje poziv. “Trenutno imam problema sa povišenim senzibilitetom i vrijednostima antitijela koja negativno djeluju na prihvatanje organa (odbacila bi bubreg), u fazi su opadanja, međutim, moram ih svesti na, po medicini, prihvatljivu razinu kako ne bi ometali transplataciju”, kaže Emira.

“Za sada je i to jedan problem zbog kojeg se čeka, nikad se ne zna kada će se desiti taj poziv, a kako mi Batko reče i njemu bi s’ pozivom pao kamen sa srca” naglašava Emira.

Emiri želimo svu sreću ovoga svijeta te da se i taj poziv što skorije dogodi; ostalim bubrežnim bolesnicima sa područja USK-a uključenim u ovaj program, sa Emirom ih ima 3, također želimo isto.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button