VIJESTIVikići/Izačić

Priopćenje za sve one koji su učestvovali u humanitarnoj akciji za Emiru Sušić

Poštovani i cijenjeni učesnici humanitarne akcije koja je vođena, i uspješno okončana, kako bi se prikupila neophodna novčana sredstva za liječenje naše sugrađanke, teškog bubrežnog bolesnika, Emire Sušić, tj. kako bi ista mogla izvršiti kadaveričnu transplataciju bubrega u Francuskoj, dana 6. 1. 2015. godine sa dotičnom smo obavili informativni razgovor, te smo vam dužni saopćiti kako je njena trenutna zdravstvena situacija jako loša.

Kao što znate, ova humanitarna akcija trajala je od maja 2012. do septembra 2013. godine. Uspješno se prikupila potrebna suma novca u iznosu od 80.000,00 konvertibilnih maraka. Emira je isti iznos u dva dijela uplatila na račun humanitarnog Udruženja Otvorena mreža, koje posreduje u njenom liječennju i već dvije godine čeka na transplataciju.

Pošto je portal Vikići.net bio jedan od glavnih medijskih pokrovitelja i promotora, te uz MZ Izačić čiji je predsjednik Savjeta tada bio gospodin Edis Raković, teuzn Mehmeda Mujetića i Izeta Beganovića, bio jedan od inicijatora i pokretača akcije, osjeća se dužnim informisati javnost, u okviru svojih saznanja, dokle se stiglo u predmetu Emire Sušić.

Budući da je Emira, pored izrazite volje i prirodnog optimizma, sve više u zdravstvenim problemima (nedavno joj je zakazala fistula-premosnica, nakon čega se dugo oporavljla), uredništvo Vikići neta dana 07. 01. 2015. godine, putem e-maila obratilo se Otvorenoj mreži kako bi dobilo informaciju dokle se stiglo u predmetu Emire Sušić.

Istog dana, na e-mail Vikići.net-a, stigao je povratni e-mail od Mersiha Slipić dipl. iur – Izvršnog direktora/CEO, koja je tražila kontak telefon osobe sa kojom se može razgovarati vezano za sadržaj proslijeđenog joj e-maila.

Kontakt telefoni su uredno dostavljeni, međutim, do danas, još nikakvog poziva nije bilo a niti druge vrste odgovora nije bilo.

Poštovani učesnici humanitarne akcije i svi oni koji su dali svoje novčane priloge ili na bilo koji drugi način bili dio ove, nadamo se, priče koja bi trebala imati sretan završetak, na odgovor ćemo sačekati još neko vrijeme, ukoliko ga dobijemo bit ćete informisani, ukoliko ne, još jednom ćemo kontaktirati Otvorenu mrežu, a vas o svemu obavijestiti.

Znam da svi očekujete, a i mi sa vama, taj sretni dan kada osmijeh sa Emirina lica neće nestajati, dan kada ćemo se svi skupa veseliti i slaviti, ali, eto, treba nam još strpljenja, samo, iskreno se nadamo da nećemo još dugo čekati.

Emira, uz tebe smo!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button