VIJESTI

Fakat je vakat za mlade

Vijeće mladih Federacije Bosne i Hercegovine, zajedno sa partnerima – Omladinskim savjetom Republike Srpske i Vijećem/Savjetom mladih Brčko distrikta Bosne i Hercegovine provode proteklih mjeseci inicijativu Fakat je vakat za mlade, čiju krunu će predstavljati dođaj Fakat je vakat za mlade koji će biti održan u Bihaću, u periodu 17-20. jula 2020. godine.

Upravo na ovom događaju planirano je da se dodijele nagrade za ukupan doprinos jedinica lokalnih samouprava na unapređenju položaja mladih u Bosni i Hercegovini.

U društvu punom izazova, kakvo je Bosna i Hercegovina, postoje zajednice koje strateški i kontinuirano rade na poboljšanju uslova i kvaliteta života mladih ljudi u njima.

Stoga mladih okupljeni u tri vijeća žele da odaju priznanja tim zajednicama. Pored toga, kroz dodjelu nagrada želi se podstaći druge lokalne samouprave da učine više na unaprijeđenju položaja mladih u njima.

Na sajtu Vijeća mladih Federacije BiH objavljen je tekst javnog poziva, a rok za podnošenje prijava je 6. jul 2020. godine do 23:59 putem elektronske pošte na konkurs@vijecemladih.ba

Planirano je da budu dodjeljene nagrade u ukupno 6 kategorija, i to:
Lider u oblasti podrške omladinskom aktivizmu i organizovanju mladih
Lider u oblasti obezbjeđivanja prostora za mlade i rad sa mladima
Lider u oblasti lokalnih politika za mlade
Lider u podršci razvoja potencijala mladih
Lider u oblasti zapošljavanja mladih
Lider u oblasti inovativnosti

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button