BIHAĆVIJESTI

Nastavak projekata rekonstrukcije javne rasvjete na području Grada Bihaća

Zavod za prostorno uređenje Bihać nastavlja sa projektima rekonstrukcije javne rasvjete na području Grada

Nakon zamjene rasvjetnih stubova u vrijednosti od 100.000 KM, danas je počelo postavljanje nove LED rasvjete u vrijednosti od 300.000 KM u svim ulicama na području mjesne zajednice Centar, te u ulici 5. Korpusa. Projekat se realizira sredstvima Grada Bihaća.

Nakon završetka radova na javnoj rasvjeti u centru Grada, projekat rekonstrukcije javne rasvjete se nastavlja na širem području naselja Ozimice I i Ozimice II, a do kraja tekuće godine i na čitavom području Grada Bihaća.

„U ovoj fazi radova zamijeniti ćemo 300 rasvjetnih tijela koja bi sva trebala biti u funkciji već u prvoj sedmici maja. Nakon toga idemo sa zamjenom u bihaćkim mjesnim zajednicama Ozimice 1 i 2. Ova nova rasvjeta uvezana je telemetrijski i omogućiti će daljinsko kontrolisanje i dodatne uštede kada je u pitanju javna rasvjeta.“- istakao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća tokom obilaska radova.

On dodaje da zahvaljujući grant sredstvima Vlade Švedske od 150.000 KM i istim vlastitim iznosom Grada ide druga faza postavljanja LED rasvjete na području Bihaća, a uz iznos od 1,2 miliona KM koje će donirati Evropska unija stara rasvjeta bit će zamijenjena novom LED rasvjetom na širem području Grada Bihaća.

“Kada saberemo do sada urađeno i ono što planiramo uraditi do kraja godine to je oko 2 miliona KM koje ćemo utrošiti za novu javnu rasvjetu u Bihaću i ista bi prema našim pokazateljima trebala donijeti uštede i do 50 posto na nivou godine. Kada kažemo da plaćamo i do 65.000 KM mjesečno za račun struje za javnu rasvjetu i 100.000 KM za njeno održavanje, onda vidite i koliko ćemo uštediti jer će računi za struju biti upola manji, a održavanje svedeno na minimum”, dodaje Fazlić.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button