BihaćVijesti

Nastavak projekata rekonstrukcije javne rasvjete na području Grada Bihaća

Zavod za prostorno uređenje Bihać nastavlja sa projektima rekonstrukcije javne rasvjete na području Grada

Nakon zamjene rasvjetnih stubova u vrijednosti od 100.000 KM, danas je počelo postavljanje nove LED rasvjete u vrijednosti od 300.000 KM u svim ulicama na području mjesne zajednice Centar, te u ulici 5. Korpusa. Projekat se realizira sredstvima Grada Bihaća.

Nakon završetka radova na javnoj rasvjeti u centru Grada, projekat rekonstrukcije javne rasvjete se nastavlja na širem području naselja Ozimice I i Ozimice II, a do kraja tekuće godine i na čitavom području Grada Bihaća.

„U ovoj fazi radova zamijeniti ćemo 300 rasvjetnih tijela koja bi sva trebala biti u funkciji već u prvoj sedmici maja. Nakon toga idemo sa zamjenom u bihaćkim mjesnim zajednicama Ozimice 1 i 2. Ova nova rasvjeta uvezana je telemetrijski i omogućiti će daljinsko kontrolisanje i dodatne uštede kada je u pitanju javna rasvjeta.“- istakao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća tokom obilaska radova.

On dodaje da zahvaljujući grant sredstvima Vlade Švedske od 150.000 KM i istim vlastitim iznosom Grada ide druga faza postavljanja LED rasvjete na području Bihaća, a uz iznos od 1,2 miliona KM koje će donirati Evropska unija stara rasvjeta bit će zamijenjena novom LED rasvjetom na širem području Grada Bihaća.

“Kada saberemo do sada urađeno i ono što planiramo uraditi do kraja godine to je oko 2 miliona KM koje ćemo utrošiti za novu javnu rasvjetu u Bihaću i ista bi prema našim pokazateljima trebala donijeti uštede i do 50 posto na nivou godine. Kada kažemo da plaćamo i do 65.000 KM mjesečno za račun struje za javnu rasvjetu i 100.000 KM za njeno održavanje, onda vidite i koliko ćemo uštediti jer će računi za struju biti upola manji, a održavanje svedeno na minimum”, dodaje Fazlić.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button