BIHAĆVIJESTI

MALA PEĆ: Čišćenje 4.500 metara kanala za oborinske vode (FOTO/VIDEO)

Mjesna zajednica Gata, jedna je od bihaćkih mjesnih zajednica koja u protekle dvije godine ima problema uslijed obilnih padavina. Stoga je gradska uprava Bihaća u kontinuitetu protekle dvije godine izdvojila sredstva kako bi se čistili kanali za oborinske vode na području MZ Gata.

Tako je ove godine izdvojeno 52.000 KM za čišćenje 4,6 kilometara kanala za oborinske vode u naselju Mala Peć u MZ Gata. Riječ je o kanalima koji su plavili poljoprivredne površine i porodične kuće i prema tvrdnjama mještana nisu čišćeni više od dvije decenije. Obilazeći danas radove, bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević kazao je da su mještani Male Peći izuzetno zadovoljni čišćenjem kanala, budući da su godinama imali problema sa oborinskim vodama.

„ U planu nam je čišćenje još 15 kilometara kanala za oborinske vode na nekoliko lokacija širom grada i uz do sad urađenih 35 km imati ćemo očišćeno 50 km od ukupno 71 km kanala za oborinske vode na području Bihaća. Za neke ovo nisu bitni projekti, ali za nas u gradskoj upravi i za mještane jesu i mi ćemo i dalje preventivno djelovati i čistiti kanale i na taj način smanjivati rizik od poplava „-kazao je gradonačelnik Galijašević.

Izjava gradonačelnika

Čišćenje 4.500 metara kanala za oborinske vode u naselju Mala Peć u MZ Gata

Posted by GRAD BIHAĆ on Mittwoch, 18. November 2015

Čišćenje 4.500 metara kanala za oborinske vode u naselju Mala Peć u MZ Gata

Posted by GRAD BIHAĆ on Mittwoch, 18. November 2015

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button