Foto artVIJESTIVikići/Izačić

NAŠIM SOKACIMA I ULICAMA: Zimska idila u predvečerje (foto)

Zimska idila u predvečerje

Zima je, kao uostalom i sva godišnja doba u ovom vaktu, ostala dosljedna sebi, nepredvidljiva, uvijek spremna da iznenadi.

I ove godine, taman kada smo se ponadali, ili barem oni koji je ne vole, da će biti blaga, bez snijega, iskezi nam svoje izoštrene zube i dasde do znanja da je ovo vrijeme njenog gospodarenja.

Ipak, ma koliko je neki ne voljeli, svi moramo priznati da zima sa svojim osobnostima i onim što nosi u sebi te donosi sa sobom, uz ostala godišnja doba, predstavlja pravi mali paradis.

Zimske dječije radosti, pucketanje prtine pod čizmama, spektri svijetlosti koje se probijajku kroz inje u ranim jutarnjim sunčanim satima, noćno prelamanje svjetlosti leed lampiona kroz krupne pahulje snijega, prekrasni prirodni pejzaži, nadahnuće za umjetnike, sanjare… i još puno zimskih čarolija koje donosi sa sobom, čine je posebnom, ne zamjenjivom, posebnim nam darom majke prirode.

Mi vama, cijenjeni posjetitelji Web stranice Vikici.net, donosimo nekoliko predivnih fotografija sa Čavnika zabilježenih objektivom kamere Emraha Beganovića u prvom ovogodišnjem, ozbiljnijem, snježnom zimskom predvečerju.

Uživajte!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button