BiHSPORTVIJESTI

Njegoš Sikiraš uz Džanana Musu među pet najboljih igrača Eurobasketa

Zlatni momci donijeli su sreću cijeloj državi, a među najsrećnijima su njihovi roditelji. Ponosni, uzbuđeni, pomalo i nervozni, jedva čekaju da zagrle svoju djecu. “Roditelji to vrlo emotivno doživljavaju”, kaže Rusmir Musa, Džananov otac, i ističe: “Ne znam ni kako se utakmica odigrala zadnje dvije minute, to sam tek vidio kasnije, ali kad sam čuo – to su osjećaji koji se ne mogu riječima opisati”.

Sjajnim pogotkom počeo je utakmicu Njegoš Sikiraš sa Pala – jedan od zlatnih momaka, kao i jedan od pet najboljih igrača prvenstva. Njegova majka Slađana Sikiraš također priča kako je uzbuđena bila tokom utakmice: “Bilo mi je teško, pa hodam po kući, pa jastuk na glavu da prođe koja minuta, ulazim i gledam rezultat, vidim greškice, ali dobri su bili”.

Sikiraš je karijeru počeo u Košarkaškom klubu Tri poena na Palama, zatim je igrao u Bijeljini, a već dvije godine član je italijanskog kluba Stelaazuro. Njegoša su željeli i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ali i Srbije. Ne mareći za finansije, nakon razgovora sa bivšim selektorom kadetske košarkaške reprezentacije Emirom Halimićem, izabrao je zemlju u kojoj je i rođen.

“Mislim da je to dobar potez. Moram reći da je Njegoš rođen u Bosni, mi smo rođeni u Sarajevu, njegovi djedovi, čukundjedovi. Njegoš nije Srbijanac, on je Srbin iz Bosne “, kaže Njegoševa majka i dodaje: “Pale su navijale sinoć za BiH i to je njegov uspjeh”.

I najbolji igrač Evropskog prvenstva Dženan Musa svoju karijeru gradi van naše zemlje. Nakon nekoliko klubova, trenutno igra za zagrebačku Cedevitu.

“Sejo Bukva je dao osnove za ozbiljniju košarku, dao mu je dobre trenere – Enesa Numanovića, Saliha Keljalića, Nermina Pulića i Admira Tutića, koji su mu pružili sve što jednom igraču treba”, ističe Džananov otac Rusmir Musa.

Osvajanjem zlata na Evropskom prvenstvu, kadetska reprezentacija naše zemlje plasirala su se na Svjetsko prventsvo. Naša država ima godinu dana da ovim zlatnim momcima na vrijeme obezbijedi sva potrebna sredstva.

dnevnihaber.com

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button