BIHAĆSPORTVIJESTI

Spektakularan doček Džanana Muse u Bihaću (VIDEO)

IZVOR: abc.ba
Hiljade građana okupilo se na Gradskom trgu u Bihaću kako bi odali počast svom zlatnom zmaju Džananu Musi. Veliko slavlje počelo je već od 18 sati kada su sa nastupima počeli lokalni muzičari. Kako je noć odmicala emocije su bile sve jače, a ekipa ABC portala za Vas je pratila slavlje u centru gada, kao i slavlje ispred Musine zgrade kod koša gdje je on učinio svoje prve korake. Baš na tom mjestu prijatelji su uručili Musi i poseban poklon. Kako je sve to izgledao pogledajte u video prilogu ABC televizije.

Vezana vijest: Spektakularan doček Džanana Muse u Bihaću: Ovo je najveličanstveniji grad na svijetu!

Domaći muzički izvođači su svojim izvedbama pripremali su građane za spektakularan doček sugrađanina na kojeg su trenutno najviše ponosni.

Atmosfera u trenutku kada je Džanan došao na Gradski trg nikoga nije ostavila ravnodušnim, čula se pjesma, građani su skandirali, a emocije su bile na vrhuncu. Na binu su prvo izašli njegovi rotitelji i brat koji su se kratko obratili građanima Bihaća.

Kiše ja počela da pada, ali to bišćane nimalno nije omelo da spektakularnim aplauzom i skandiranjem njegovog imena taj trenutak učine nezaboravnim.

Musa se obratio riječima: „Želim da se zahvalim svim svojim sugrađanima, svima Vama koji ste došli ovdje. Ovo je najveličanstveniji grad na svijetu!“

Pjesmu „Ja sam rođen pored Une“ zajedno sa Džananom pjevao je cijeli Bihać!

Na kraju je uz vatromet sa svojim sugrađanima zapjevao pjesmu „Bosnom behar porbeharao…“.

Džananovi prijatelji prvenstveno, zatim klub navijača Sila nebeska, Udruženje ABC i organizacija Pokret za socijalnu pravdu, zajedno sa ostalim sugrađanima, pripremili su mu lijepo iznenađenje.

Naime, nakon što jer završila ceremonija na  Gradskom trgu, na igralištu ispred njegove zgrade, u naselju Harmani zapalili su baklje i razvukli transparente, a njegov prvi trener Subašić mu je uručio Zlatnu loptu.

Ispred Džananove zgrade bilo je prisutno oko 500 ljudi, uz nešto intimniju atmosferu svi prisutni su nastojali da dodju do njega, zagrle ga i čestitaju mu. Džanan Musa je bio vidno oduševljen i nije mogao suzdržati suze. 


Ovo što je Bihać večeras doživio zaista je veličenstveno, trebamo biti ponosni što smo stanovnici ovog grada i što nam je Džanan Musa sugrađanin.

musa-docek-bihac-abc-2 musa-docek-bihac-abc-4musa-docek-bihac-abc-8a

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button