Održan novogodišnji susret sa dijasporom grada Bihaća

U organizaciji Ureda za dijasporu Grada Bihaća danas je održan novogodišnji susret sa dijasporom na kojem su čelni ljudi Grada Bihaća predstavili privredne potencijale Bihaća, te aktivnosti koje za cilj imaju bolju komunikaciju sa Bišćanima koji žive i rade u inostranstvu.

„Prvi cilj jeste zainteresirati naše sugrađane na saradnju i činjenicu da mi želimo bolje odnose i komunikaciju sa svakim građaninom Bihaća koji je u inostranstvu. Ovo je proces koji će trajati, ali mi smo spremni da kroz naš rad i našu spremnost povežemo dijasporu pa i kroz virtualni svijet i društvene mreže i na taj način uspostavimo kontakt sa dijasporom“-kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Prema riječima Ermina Zulića, koordinatora Ureda za dijasporu prisutni su imali priliku se upoznati sa „Politikom saradnje sa dijasporom“, koju je usvojilo Vijeće Ministara BiH, radom Ureda za dijasporu Grada Bihaća, potencijalima grada i projektom „Dijaspora za razvoj“, koji se provodi u saradnji sa dijasporom, a uključuje bespovratni grant do 300,000 KM po projektu.

„Pred nama je dosta posla koji se prije svega odnosi na uspostavu baze podataka koliko je naših sugrađana u inostranstvu, te kako i na koji način mi u Gradu Bihaću im možemo pomoć i biti na usluzi i kako njihov potencijal, znanje i iskustvo iskoristiti za promociju Bihaća kao mjesta povoljnog za investiranje“- kazao je Zulić.

GRAD BIHAĆ
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.