Izačiću ponosan mi budiVIJESTI

ODRŽANA 28. TRADICIONALNA MANIFESTACIJA „IZAČIĆU, PONOSAN MI BUDI“ (FOTO)

IZAČIĆ JE SINOĆ BIO CENTAR USK – ODRŽANA TRADICIONALNA MANIFESTACIJA “IZAČIĆU, PONOSAN MI BUDI”

Sinoć je u bihaćkoj MZ Izačić upriličena tradicionalna manifestacija „Izačiću, ponosan mi budi“

Manifestacija se održava već 28. godina u kontinuitetu, a njome se Izačićani i Bišćani kao i kompletan UISK, prisjećaju dana herojske borbe i otpora agresiji tokom koje je za domovinu život položilo 88 boraca i šehida te 9 civilnih žrtava rata, uz to 74 ratna vojna invalida sa područja Izačića i Vikića svjedoče o tim teškim ali herojskim danima.

Mještani Izačića zajedno sa predstavnicima Grada Bihaća, vlasti USK-a, evocirali su uspomene na svoje heroje i prisjetili se herojske borbe i doprinosa kojeg su mještani Izačića i Vikića dali u odbrani države Bosne i Hercegovine.

Pisutnima se uvodnim govorom obratio predsjednik MZ Izačić, Rasim Islamović, zatim gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, ratni komandant pukovnik Hamdija Abdić Tigar… Svi govornici u svojim obraćanjima su naglasili značaj i veličinu herojstva Izačićana te se zahvalili mještanima Izačića što 28. godina organiziraju manifestaciju na kojoj se prisjećaju svojih heroja i šehida, poginulih Izačićana koji su odlučno branili svoj grad i državu BiH.

U sklopu manifestacije upriličena je posjeta spomen sobi u Izaččiću, te spomen obilježju u Vikićima te položeno cvijeće, a prisutni su imali priliku vidjeti dokumentarni film koji je posvećen poginulim borcima i civilnim žrtvama rata iz MZ Izačić.

FOTO: Kemal Havić

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button