VijestiVikići, Izačić

“OSMICA” – IZAČIĆKA LJEPOTICA

Posjetiti ili proputovati kroz Izačić, upoznati ga a ne zamijetiti i ne ostaviti mjesto u srcu za jednu od najljepših krivina u okruženju, tzv. “osmicu”, koja je simbol prepoznatljivosti ove živopisne pogranične bosansko-hercegovačke bihaćke mjesne zajednice, bilo bi isto kao posjetiti San Francisko i proputovati Lombard Streetom, poznatom ulicom sa najviše krivina na svijetu – čak njih osam, ili pak proputovati Transfagarašanom – jednom od najzanimljivijih i najlješih cesta na svijetu ukrašenom mnogobrojnim oštrim krivinama, a ne zabilježiti njihove ljepote u moždane “vijuge” svoje.

“Osmica” je jedna, jedina, iako malo izmjenjena, udaljena, od svog izvornog oblika otuđena (bila popločana granitnim kockama pa se za istu nerijetko upotrebljavao, u narodu uvriježen naziv, “kocka”), ali uvijek lijepa, privlačna, posebna i jedinstvena.

Cijenjeni posjetioci portala, evo, u prilogu vam donosimo nekoliko predivnih fotografija ovog izačićkog ponosa i ljepote – “osmice”, neke smo preuzeli sa naše prijateljske Facebook stranice Izãčîć, pa uživajte u  njenim prekrasnim pejzažima.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button