HumanostVIJESTIVikići/Izačić

Otpočeli radovi na izgradnji kuće porododici Huse Halkića iz Čavnika

Porodica Halkić iz Čavnika dobiva novi krov nad glavom

Iako je humanitarna akcija za porodicu Huse Halkića, inicicirana i pokrenuta od strane dijaspore Vikića, imala za cilj prikupiti novčana sredstva kako bi se istoj prevashodno sanirala trošna krovma konstrukcija kuće, zbog jako lošeg stanja kompletnog objekta a i solidnog odaziva donatora, odlučeno je da se krene u izgradnju potpuno nove stambene jedinice.

Radovi su otpočeli danas, 22. 7. 2019. godine, a porodica Halkić smještena je privremeno u vlastiti neuslovan objekat kako bi se stara kuća u potpunosti srušila, što je i učinjeno, a na istom mjestu podigao novi stambeni objekat.

Istog dana izvršeni su i zemljani radovi te pripremljeno kućište za betoniranje temeljne (kontra) ploče.

Radove izvodi Šaban Harbaš iz Krnje, a aktivisti angažovani na realizaciji ovog zahtjjenog projekta, predvođeni Rahilom Čajić, daju sve od sebe kako bi porodica Halkić prije nastupanja hladnijih dana dobila krov nad glavom.

Obilazeći mještane od vrata do vrata, Rahila je proteklih dana uspjela prikupiti još donacija, a listu novih i starih donatora, te galeriju fotografija koja prikazuje početak radova, pogledajte u prilozima ispod.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button