BihaćCrna hronikaKultura, umjetnostVijesti

Poginuo bihaćki umjetnik Anis Smajić – Anik Dub

Veliki gubitak za Bihać, za umjetnost…

Umjetnik iz Bihaća, 26-godišnji Anis Smajić, poznatiji kao Anik Dub, izgubio je danas život u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Smajić se svojim vozilom sudario s tegljačem zagrebačkih tablica u Ličkom Petrovom Selu na Plitvičkoj cesti. Sudar se dogodio u 11:35 sati, a sve okolnosti nesreće trebale bi se utvrditi uviđajem.

Anik Smajić, rođen je u Bihaću, gdje provodi djetinjstvo i završava osnovnu i srednju školu. Njegove afinitete prema umjetnosti već u osnovnoj školi primjećuje nastavnica likovnog pa tako pod njenim rukovodstvom bilježi i prve uspjehe, a zatim upisuje Srednju umjetničku školu (2008.) te nastavlja s usavršavanjem.

Krajem 2012. godine, pod pseudonimom Anik Dub, stupa na Street Art sceni kroz grafite i tagove, a kasnije istoimeni pseudonim postaje ključni faktor za formiranje brenda.

Street Art umjetnost – pogotovo 3D art, stvara kontakt s publikom, što je ujedno pobudilo veliko interesiranje medija i njegova umjetnost izlazi iz sjene.

Anik Dub – Anis Smajić ima i naših, vikićkih, gena, naime, nana Anika Duba, Hanka (rođ. Mujetić) Smajić, rođena je Vikićanka.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button