BIHAĆCrna hronikaKultura/UmjetnostVIJESTI

Poginuo bihaćki umjetnik Anis Smajić – Anik Dub

Veliki gubitak za Bihać, za umjetnost…

Umjetnik iz Bihaća, 26-godišnji Anis Smajić, poznatiji kao Anik Dub, izgubio je danas život u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Smajić se svojim vozilom sudario s tegljačem zagrebačkih tablica u Ličkom Petrovom Selu na Plitvičkoj cesti. Sudar se dogodio u 11:35 sati, a sve okolnosti nesreće trebale bi se utvrditi uviđajem.

Anik Smajić, rođen je u Bihaću, gdje provodi djetinjstvo i završava osnovnu i srednju školu. Njegove afinitete prema umjetnosti već u osnovnoj školi primjećuje nastavnica likovnog pa tako pod njenim rukovodstvom bilježi i prve uspjehe, a zatim upisuje Srednju umjetničku školu (2008.) te nastavlja s usavršavanjem.

Krajem 2012. godine, pod pseudonimom Anik Dub, stupa na Street Art sceni kroz grafite i tagove, a kasnije istoimeni pseudonim postaje ključni faktor za formiranje brenda.

Street Art umjetnost – pogotovo 3D art, stvara kontakt s publikom, što je ujedno pobudilo veliko interesiranje medija i njegova umjetnost izlazi iz sjene.

Anik Dub – Anis Smajić ima i naših, vikićkih, gena, naime, nana Anika Duba, Hanka (rođ. Mujetić) Smajić, rođena je Vikićanka.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button