Pš Vikići/IzačićVIJESTI

U VIKIĆIMA DANAS ISPRIČANA JEDNA PREDIVNA I NADASVE VRIJEDNA PRIČA – PŠ VIKIĆI DOBILA VOĆNJAK (FOTO)

Danas nam u našoj lijepoj BiH nedostaje pozitivnih priča sa jakim i jasnim porukama, sa porukama koje će vraćati omladini nadu u bolju budućnost i bolje sutra, sa porukama koje će ih motivirati da ostanu na svom gruntu i uhvate se u koštac sa svim izazovima i problemima koji su im se priprečili na put…

Ili možda tih lijepih priča ima dovoljno?, ali, iz vrag ga zna kojih razloga, ne uspiju doprijeti do ušiju javnosti, posebno do mladih.

Bilo kako bilo, zahvaljujući dijaspori, osnovcima, njihovim roditeljima te nastavnom i pomoćnom osoblju Osnovne škole Kamenica, Područne škole Vikićći, kao i mještanima, iz Vikića nam stiže jedna prekrasno ispričana i nadasve vrijedna priča.

Naime, danas, 29. 11. 2919. godine, učenici, roditelji, pedagog te nastavno i pomoćno osoblje OŠ Kamenica, zasadili su sadnice voća (jabuka, kruška, trešnja i šljiva – ukupno 20 stabala), u školskom dvorištu Područne škole Vikići.

Ovo je dobar primjer kako se u zajedništvu, uz malo truda i sredstava, mogu učiniti krupne stvari za dobro zajednice, uz to se lijepo družiti i veselo provesti jedan radni dan.

Veliko BRAVO za sve aktere današnjeg događaja, iskreno se nadamo da ćemo za koju godinu svi skupa ubirati plodove današnjeg rada i truda.

Sadnice voća donirali su: Magdalena (rođ. Mujetić) Zjakić, Mehmed Mujetić, Fadil i Damir Škrgić, Rahila Čajić, Ismet Salkić, Izet Beganović.

Kroz fotografiju pogledajte šta se to danas zbivalo u dvorištu PŠ Vikići:

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button