BihaćVijesti

POZIV ZA SUDJELOVANJE U PROCESU ZAMJENE ZEMLJIŠNE KNJIGE

Pozivamo sve zainteresirane osobe koje polažu pravo na priznavanje vlasništva ili nekog drugog prava na nekretninama upisanim u katastarskoj općini Bihać-grad i katastarskoj općini Bihać po novom katastarskom opetratu, da to svoje pravo mogu prijaviti najkasnije do 15. augusta 2016.godine. podneskom u dva primjerka i da podnesu dokaze za to. Pod nekretninama se podrazumijeva (ne)izgrađeno zemljište,stanovi,poslovni prostori,garaže i dr.

Pozivaju se sve zainteresirane osobe da prijave svoja prava i riješe svoje imovinsko-pravne odnose. Prijava prava u prvom redu je u vašem interesu. Prijavom prava osiguravate aktivno sudjelovanje u procesu utvrđivanja prava na Vašim nekretninama.

Prijavom prava bez plaćanja bilo kakve naknade osiguravate pretpostavke za upis prava vlasništva u zemljišne knjige, čime vaše nekretnine dobivaju dodatnu vrijednost, a također se omogućavaju uvjeti za poduzimanje različitih pravnih poslova sa njima.

Prijavom prava u ostavljenom roku izbjegavate neugodnosti naknadnog utvrđivanja prava, pri čemu se misli na sudske postupke i sa njima povezane troškove.

Uvid u elektronski vođenu zemljišnu knjigu, te lična predaja podnesaka sa dokumentacijom moguća je u Zemljišno-knjižnom uredu Općinskog suda u Bihaću, utorkom, četvrtkom i petkom od 08:00 do 13:00 sati. Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na adresu Zemljišno-knjižnog ureda Općinskog suda u Bihaću.

Po ovlaštenju Gradonačelnika
broj: 01-05-4273/16 od 20. 6. 2016. godine
Sekretar Gradskog organa uprave
mr. sci. Ermin Zulić

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button