Fotografije s ukusomUNA, NP UNAVijesti

MOSTOVI SIMBOLI VEZE, SPAJANJA… BILI DRVENI, KAMENI, BETONSKI ILI ONI U SRCIMA I DUŠAMA…

Svijet je prepun mostova

Mostovi, bili konstruisani od drveta, kamena, betona, metala… ili pak oni nevidljivi, izgrađeni u srcima i dušama ljudi, uvijek imaju funkciju povezivanja, spajanja, trajni su simboli dobra i ljuske težnje da se premoste obale, bilo one na rijekama, bilo one u nama nastale.

Mostovi, iako ima onih koji bi ih rado prisvojili, trebali bi ipak biti svačiji i prema svima jednaki, korisni za svakog, jer su podignuti smisleno, na mjestima na kojima se ukršta najveći broj ljudskih potreba i interesa.

Mostovi su postojaniji od drugih građevina, uvijek su u službi dobra, ukazuju na mjesta na kojima je čovjek naišao na neku prepreku pred kojom nije pokleknuo niti posustao već ju je premostio.

Ljudska je vječita želja i težnja da poveže i spoji sve obale, sve što iskrsne pred njega, bilo fizičke ili duhovne prirode.

Svi mostovi su prijelazi čiji se krajevi gube u beskonačnosti, kod zemnih se gube u bespućima prostranstva, kod onih u srcima i dušama krajevi se gube u bespućima velikodušnosti i plemenitosti.

Neki ipak vole reći kako su mostovi ljubavi najljepši i najtrajniji, šta vi kažete?

Gdje se ovaj prekrasni drveni mostić nalazi, šta i koga povezuje, nećemo otkrivati, ostavljamo vama da riješite tu zagonetku.

Sretno!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button