Foto artUNA/NP UNAVIJESTI

MOSTOVI SIMBOLI VEZE, SPAJANJA… BILI DRVENI, KAMENI, BETONSKI ILI ONI U SRCIMA I DUŠAMA…

Svijet je prepun mostova

Mostovi, bili konstruisani od drveta, kamena, betona, metala… ili pak oni nevidljivi, izgrađeni u srcima i dušama ljudi, uvijek imaju funkciju povezivanja, spajanja, trajni su simboli dobra i ljuske težnje da se premoste obale, bilo one na rijekama, bilo one u nama nastale.

Mostovi, iako ima onih koji bi ih rado prisvojili, trebali bi ipak biti svačiji i prema svima jednaki, korisni za svakog, jer su podignuti smisleno, na mjestima na kojima se ukršta najveći broj ljudskih potreba i interesa.

Mostovi su postojaniji od drugih građevina, uvijek su u službi dobra, ukazuju na mjesta na kojima je čovjek naišao na neku prepreku pred kojom nije pokleknuo niti posustao već ju je premostio.

Ljudska je vječita želja i težnja da poveže i spoji sve obale, sve što iskrsne pred njega, bilo fizičke ili duhovne prirode.

Svi mostovi su prijelazi čiji se krajevi gube u beskonačnosti, kod zemnih se gube u bespućima prostranstva, kod onih u srcima i dušama krajevi se gube u bespućima velikodušnosti i plemenitosti.

Neki ipak vole reći kako su mostovi ljubavi najljepši i najtrajniji, šta vi kažete?

Gdje se ovaj prekrasni drveni mostić nalazi, šta i koga povezuje, nećemo otkrivati, ostavljamo vama da riješite tu zagonetku.

Sretno!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button