BiHSVIJETVIJESTI

RADNIM LJUDIMA I GRAĐANIMA BIH – SRETAN 1. MAJ, MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA

Radnim ljudima i građanima BiH, koji su imali sreću, ili bolje rečeno, u bh. uvjetima privilegiju, da u proteklom periodu pronađu stalno radno mjesto, te dobiju priliku da privređuju kako bi pomogli i doprinjeli razvoju i boljitku cjelokupnog bh. društva, kao i da zarađuju kako bi prehranili svoje porodice, čestitamo 1. maj, Međunarodni praznik rada.

Želimo Vam da se dobro odmorite, da uživate u prazničnim radostima i svoje baterije da nafilate pozitivnom energijom kako bi bili što spremniji za nove radne pobjede.

Onima drugima, koji nisu imali te sreće pa su trbuhom za kruhom otišli van granica BiH, želimo, naravno pod uslovom da se stanje popravi, brz povratak kako bi svoju budućnost gradili ovdje,

Čestitamo vam 1. maj, Međunarodni praznik rada!

Web portal Vikici.net

Poznato je da tradicija obilježavanja Međunarodnog praznika rada datira od samog kraja 19. i početka 20. stoljeća, poslije velikih demonstracija u Čikagu i Parizu. U Bosni i Hercegovini on se javlja kroz političku misao radničkih političkih i društvenih organizacija već u vrijeme austrougarske uprave. No on svoj zamah dobija tek nakon Drugog svjetskog rata kada kada dobiva status državnog praznika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button