BihaćVijesti

Rezultati analize vode urađeni danas, 8. septembra 2017. godine

Služba za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove Grada Bihaća i JP “Vodovod” d.o.o. Bihać održala je danas konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni rezultati analize vode urađeni 8. septembra 2017. godine.

Iz predočeni rezultata vidiljivo je da su rezultati na parametar “mutnoće slijedeći:

1. Pumpna stanica Klokot, mutnoća (1,11 NTU);
2. Ozimice I (pripadnost vodovodu Klokot), mutnoća (1,5 NTU);
3.Ozimice II Blok 5 (pripadnost vodovodu Klokot), mutnoća (1,06 NTU);
4. Ozimice II ambulanta (pripadnost vodovodu Klokot), mutnoća (1,06 NTU);
5. Žegar (pripadnost vodovodu Trebljenik), mutnoća (0,84 NTU)

Zaključuje se iz rezultata da još uvijek ima umjerenog odstupanja u pogledu mutnoće u naseljima Ozimice II i Žegar. U današnjem zajedničkom saopćenju i obraćanju istaknuto je da se stavlja van snage preporuka da se voda sa svih izvorišta kojim upravlja JP Vodovod Bihać prije upotrebe za piće prokuhava ili da se korisiti flaširana voda, osim na punktovima Ozimice II i naselja Žegar gdje je potrebno preventivno izvršiti prokuhavanje vode prije upotrebe za piće.
JP Vodovod Bihać u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo USK-a vršiti će kontinuirano praćenje kvalitete vode za piće, a o svim nastalim promjenama korisnici će biti blagovremeno obavješteni putem sredstava javnog informisanja.

Vanredno uzimanje uzoraka i ispitivanja izvršiti će se u ponedjeljak 11. septembra i nakon dobivenih rezultata JP Vodovod Bihać će obavijestiti građane o rezultatima analize.

Više informacija o analizi vode iz bihaćkog vodovoda i dešavanjima u proteklih pet dana koji se odnose na analizu vode i medijske istupe pogledajte u video prilogu u kojem su obraćanja Damira Felića, direktora JP Vodovod, Adnana Alagića, izvršnog direktora u JP Vodovod Bihać i Jasmina Stambolije, načelnika Službe za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove pri Gradskoj upravi Bihać:

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button