HumanostNOVOSTIVikići/Izačić

Završeni radovi na obnovi kuće Nasera Felića oštećenoj u požaru 2020.

Kuća Nasera Felića u potpuno novom ruhu…

Prošle sedmice u potpunosti su okončani radovi na obnovi kuće Nasera Felića iz Izačića, koja je uveliko oštećena u požaru 19. decembra 2020. godine.

Radovi su izvođeni u unutrašnjem i vanjskom dijelu objekta a kuća je jednim dijelom opremljena i namještena (kuhinja i kupatilo) .

Za potrebe obnove, kako navodi predsjednik MZ Izačić, Rasim Iislamović, prikupljeno je 36.086,04 KM, a cjelokupan iznos je i utrošen.

Dizdarević Beganu – Begi i Jasmin Halilagić, prema navodima Rasima Islamovića, bili su najvatreniji zagovornici da se kuća što prije obnovi i useli.

PODSJEĆANJA RADI:

Dana 19. 12. 2020. godine, u predvečerje, u bihaćkom naselju Izačić dogodio se požar

Požar je zahvatio porodičnu kuću Nasera Felića, a lokalizovan je zahvaljujući brzoj intervenciji Vatrogasne jedinici Bihać.

Iako je intervencija bila blagovremena, ipak je na stambenom objektu načinjena ogromna materijalna šteta.

Mjesna zajednica Izačić u saradnji sa džematskim odborom odmah je pokrenula humanitarnu akciju na prikupljanju novčane i druge pomoći kako bi se porodici Felić pomoglo da sanira nastalu štetu.

Za prikupljanje pomoći mjesna zajednica ovlatila je Sulju Felića i Begana – Begu Dizdarevića.

Akcija na prikupljanju novčanih sredstava počela je 20. 12. 2020. god. i zahvaljujući dobrim i humanim ljudima uspješno oklončana 1. 1. 2021. god, a na dobrobit porodice Felić prošle sedmice i svi radovi su u potpunosti završeni.

Porodici Felić želimo dug i sretan život u novom domu, a dobrim i humanim ljudima da nastave istrajavati u svojim humanim i plemenitim misijama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button