Skok sa Štrbačkog buka jednog od najboljih svjetskih ekstremnih skakača u vodu (VIDEO)

Shares 0

Andrés Orlando Duque Escobedo, kolumbijski ekstremni skakač u vodu i bivši takmičar u “običnim” skokovima u vodu, koji slovi za jednog od najboljih svjetskih ekstremnih skakača u vodu, boravio je u Nacionalnom parku ”Una”.

Skok sa Štrbačkog buka jednog od najboljih svjetskih ekstremnih skakača u vodu (VIDEO)

 

Naime, ovaj najpoznatiji skakač i ambasador ekstremnih skokova u vodu, vlasnik nekoliko Guinness-ovih rekorda i osvajač brojnih medalja, uvertiru u predstojeće Red Bull Cliff Diving takmičenje u Mostaru odlučio je napraviti skokom sa Štrbačkog buka. S njim je s najvećeg vodopada na rijeci Uni skočila i australka Rhiannan Iffland.
 

 

 
Stari most u Mostaru će u subotu 16. septembra po treći put biti pozornica na kojoj će najbolji svjetski skakači i skakačice predstaviti svoje nevjerovatno umijeće. 
 
 
Cliff diving je sport koji od takmičara iziskuje izuzetnu fizičku spremnost, vrhunsku akrobatsku vještinu i čelične živce, a odali bismo i zavidnu dozu hrabrosti. Pri skokovima s visina od 27 (muškarci) to jest 21 metar (žene), skakači dostižu brzinu od 85 km/h, a njihova tijela pri ulasku u vodu trpe udar i do 5 G-sila.
 
/ABC.ba
Shares 0Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *