SVJETSKI DAN ŠUMA: UČENICI JU “OŠ KAMENICA” ZASADILI MLADICE STABALA…

Osnovci škola u Izačiću, Vikićima, Klokotu i Kamenici, koje djeluju u skloppu JU “Osnovna škola Kamenica”, simboličnim sađenjem nekoliko mladica stabala u dvorištima škola, te edukativnim druženjem sa predstavnicima ŠPD “Unsko-sanske šume”, Mujkić Adnanom i Osmančević Aldinom, obilježili su Svjetski dan šuma.

Mujkić i Osmančević održali su predavanje o značaju i ulozi šuma na planeti Zemlji, resursu bez kojeg bi život bio nemoguć. Nakon predavanja učenici su u dvorištima svojih škola zasadili nekoliko mladica stabala.

U svijetu godišnje nestane oko 17.000 kvadratnih kilometara šuma, te je stoga podizanje kolektivne svijesti o značaju ovog resursa za život na Zemlji, jedna vrsta nužnosti, a i obaveze sviju nas da damo doprinos tome.

Svjetski dan zaštite šuma obilježava se svake godine 21. marta, ali na taj dan bilo je loše vrijeme pa su osnovci sadnju upriličili jučer.

Evo, pogledajte i nekoliko fotografija, preuzeli smo ih sa Facebook stranica i grupa škola u Izačiću, Vikićima, Kamenici i Klokotu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.