Kud VikićiVIJESTI

Tradicionalna manifestacija Dani MZ Vrsta (FOTO/VIDEO)

Uz nazočnost mnogobrojnih mještana Vrste, gostiju, uzvanica, predstavnika kantonalnih institucija na čelu sa premijerom Vlade USK-a – gospodinom Izudinom Saračevićem, te predstavnika gradskih institucija na čelu sa savjetnikom gradonačelnika Grada Bihaća – gospodinom Smailom Toromanovićem, a uz bogat kulturnozabavni program, kojem je posebnu dimenziju, svojim prefinjenim performansima spletova narodnih igara, dao KUD “Vikći” iz Vikića, sinoć, 3. 8. 2015. gdine, otvorena je tradicionalna manifestacija Dani MZ Vrsta.

Prije zvaničnog otvaranja manifestacije, koje je upriličeno u 20.30 sati ispred Osnovne škole Vrsta, na šehidskom turbetu Adilu Bešiću proučena je fatiha i položeno cvijeće; posjećena je spomen soba šehida MZ Vrsta; proučena je fatiha i položeno cvijeće na spomenik Esnada Rekića, a nakon obraćanja domaćina i gostiju zvanično je otvoren i tradicionalni malonogometni turnir čijim zatvranjem, polufinalnom i finalnom utakmicom, koje su na programu 5. 8 2015. god., će i manifestacija biti zatvorena.

Ova manifestacija sigurno zavređuje mnoštvo epiteta, čestitke domaćinu – organizatoru na profesionalizmu i želimo im uspješnu organizaciju i iduće godine.

Uživajte u gore priloženöm slajdu fotografija i video zapisu ispod.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button