NK BoracVijestiVikići, Izačić

U Domu Heroja Izačić sinoć se družili i evocirali uspomene veterani Nk Borac

Kako bi se prisjetili prvih početaka veterani Nk Borac organizovali su druženje, a kažu, namjera im je da ono preraste u tradicionalno okupljanje koje bi baštinilo sjećanja i evociralo uspomene na njihov klub.

Druženje je upriličeno sinoć, 25. 12. 2015. godine u Domu Heroja Izačić. Okupile su se legende, stari nogometni znalci koji su udarali temelje danas već afirmisanom klubu. Borac se trenutno takmiči u 2. nogometnoj ligi F BiH – Zapad.

Evocirali su uspomene, prisjetili se te davne 1983. godine i prvih početaka kada se znalo igrati na livadi sa improvizovanim stativama od grabića ili liske, uz oskudnu sportsku opremu.

U to vrijeme Borac nije imao vlastiti stadion, a službene utakmice odigravao je na stadionu u Željavi. Prodefilovali su kroz Borac mnogi i vrsni nogometni talenti. Isti su dali ogroman i nemjerljiv doprinos u afirmaciji kluba kao i njegovom uspješnom putu pređenom od općinske preko kantonalne do 2. NL F BiH – Zapad u kojoj se danas bori kao jedini klub s’ područja Bihaća.

Druženje veterana i njihovih užih porodica u toploj i opuštenoj atmosferi, začinjenoj muzikom i neizbježnim narodnim kolom, svakako su dobar primjer kako se uz malo truda može lijepo zabaviti a usput prisjetiti starih vremena i uspomena.

Do narednog druženja, rekoše veterani.

 

Invalid Displayed Gallery

Veselo u Domu Heroja Izačić

Posted by Rasim Mila Islamović on Freitag, 25. Dezember 2015

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button