Nk BoracVIJESTIVikići/Izačić

U Domu Heroja Izačić sinoć se družili i evocirali uspomene veterani Nk Borac

Kako bi se prisjetili prvih početaka veterani Nk Borac organizovali su druženje, a kažu, namjera im je da ono preraste u tradicionalno okupljanje koje bi baštinilo sjećanja i evociralo uspomene na njihov klub.

Druženje je upriličeno sinoć, 25. 12. 2015. godine u Domu Heroja Izačić. Okupile su se legende, stari nogometni znalci koji su udarali temelje danas već afirmisanom klubu. Borac se trenutno takmiči u 2. nogometnoj ligi F BiH – Zapad.

Evocirali su uspomene, prisjetili se te davne 1983. godine i prvih početaka kada se znalo igrati na livadi sa improvizovanim stativama od grabića ili liske, uz oskudnu sportsku opremu.

U to vrijeme Borac nije imao vlastiti stadion, a službene utakmice odigravao je na stadionu u Željavi. Prodefilovali su kroz Borac mnogi i vrsni nogometni talenti. Isti su dali ogroman i nemjerljiv doprinos u afirmaciji kluba kao i njegovom uspješnom putu pređenom od općinske preko kantonalne do 2. NL F BiH – Zapad u kojoj se danas bori kao jedini klub s’ područja Bihaća.

Druženje veterana i njihovih užih porodica u toploj i opuštenoj atmosferi, začinjenoj muzikom i neizbježnim narodnim kolom, svakako su dobar primjer kako se uz malo truda može lijepo zabaviti a usput prisjetiti starih vremena i uspomena.

Do narednog druženja, rekoše veterani.

 

Veselo u Domu Heroja Izačić

Posted by Rasim Mila Islamović on Freitag, 25. Dezember 2015

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button