Usvojena Odluka o obilježavanju datuma, događaja i ličnosti od značaja za Grad Bihać

Gradski vijećnici na 19. sjednici, između ostalog, usvojili su Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja i nagrade Grada Bihaća za 2017. godinu. I ove godine priznanja i nagrade Grada Bihaća dodijelit će se zaslužnim fizičkim i pravnim licima za 2017. godinu. Priznanja Japodski konjanik, Zahvalnica Grada Bihaća, Plaketa branilaca-oslobodilaca Bihaća, Plaketa Grada Bihaća, Povelja 26. februar, posebna priznanja gradonačelnika Bihaća i titula Počasnog građanina bit će uručena na svečanoj sjednici GV Bihać u ponedjeljak u 12:00 sati u sali Kulturnog centra Bihać.

Nakon rasprave, vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o obilježavanju datuma, događaja i ličnosti od značaja za Grad Bihać. Kako je istaknuto, želja gradske administracije bila je sistematsko uređenje ove oblasti na području Grada Bihaća, sa ciljem stvaranja pretpostavki za trajno regulisanje obilježavanja značajnih datuma, događaja i ličnosti od značaja za Grad Bihać.

“Grad Bihać nije do sad imao Odluku kojom bi se utvrdile protokolarne aktivnosti za obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti od značaja za Grad Bihać. Kalendar ima nekoliko podijeljenih segmenata koji se odnose na državne praznike i značajne datume, vjerske praznike, dane od značaja za Grad Bihać, događaje od značaja za Grad Bihać, te datume, događaje i ličnosti iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 92.-95. godina. Ovom Odlukom također se utvrđuju protokolarne aktivnosti za obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti od značaja za Grad Bihać” – kazala je Jasmina Tatlić, šef Odsjeka u Službi za društvene djelatnosti Grada Bihaća.

Vijećnici su na jučerašnjoj sjednici dali podršku i Prijedlogu Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava Tekućih grantova – Tekući grant za sufinansiranje manifestacija od značaja za Grad Bihać, Prijedlogu Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava Tekućih grantova – Tekući grant za sufinansiranje Grada u obolježavanju značajnih datuma i Prijedlogu Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava Tekućih grantova – Tekući grant za sportske manifestacije.

GRAD BIHAĆ
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.