BiHFILMNOVOSTITurizamVideo

Video o Bosni i Hercegovini nominovan za najbolji turistički film na svijetu

Glasanje za najbolji turistički film svijeta je trenutno u toku, a trajat će narednih 19 dana. Za Robertov film možete i vi glasati na ovom LINKU.

Bh. pustolov i travel bloger Robert Dacešin snimio je video  “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija na svijetu”, a koji je ušao u konkurenciju za nagradu najbolji turistički film na svijetu.

Svjetska organizacija turističkih filmova prepoznala je video koji promoviše Bosnu i Hercegovinu u konkurenciji najboljih na svijetu, a trenutno broji nešto više od 20.000 glasova.

“Nije nas lako pronaći ni na karti, koliko smo mali. Ali znate, iako nas ima samo 3 miliona i živimo na super malom teritoriju, mi smo zemlja mnogih skrivenih dragulja. Jeste li znali da imamo više slapova nego Italija, Francuska, Španija i SAD zajedno? Ili da ćete kod nas pronaći najveću prašumu u Evropi i drugi najveći kanjon na svijetu? Zna li neko da naše crkve, samostani i džamije imaju stotine godina bogate historije ili da imamo najveći broj divljih konja u bilo kojoj drugoj zemlji na svijetu, nakon Mongolije i Islanda? E, to i još mnogo toga otkrit ćete ako posjetite Bosnu i Hercegovinu, ili ako samo pogledate ovaj video”, navodi Robert u sinopsisu.

Dacešin je ovaj video objavio u januaru ove godine, a u opisu je poručio da iako se na prvu naslov videa možda čini pomalo neozbiljan, ipak pokazuje zašto zaista misli da Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija na svijetu.

Glasanje za najbolji turistički film svijeta je trenutno u procesu, a trajat će narednih 19 dana. Za Robertov film možete glasati na sljedećem linku.

Inače, Robert je veliki ljubitelj putovanja, pa je tako pored Bosne i Hercegovine proputovao više od 60 zemalja. To je učinio zahvaljujući raznim praksama, seminarima, couchsurfingu, ali i tenisu koji je dugo trenirao a poslije i sudio velikim imenima poput Nadala i Murraya.

  Osim toga, razvio je prvi interaktivni turstički vodič u bivšoj Jugoslaviji Travel mapping, vodič za putovanje po Bosni i Hercegovini, kao i putopisnu knjigu o putovanju po Južnoj Americi.  

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button