VIJESTIVikići/IzačićZanimljivo

VIKIĆI: Novi stanari u Mujinom rezervatu (FOTO/VIDEO)

Flora i fauna minijaturne vodeničke zajednice u vlasništvu Muje Kudića iz Vikića, koju je izgradio u vlastitom dvorištu, svakim danom je bogatija i raznovrsnija.

Mujo je okruženje vodenice lijepo uredio: zasadio cvijeće, zasijao travu koja svakog trenutka treba da ozeleni uređenu okolnu zemljanu površinu, vodenički bazen nastanio veoma je rijetkom i zanimljivom, može se reći endemskom vrstom riba, a nabavkom dvije prekrasne kornjače stavio je pečat na sve to.

Žubor potočića, tiho, gotovo nečujno kloparanje vodeničkog točka, krstarenje ribica bazenom te njiovo okupljanje i vijećanje ispod vodeničkog mostića, ljenčarenje dvije predivne kornjače nadomak vodenice, i to sve u okruženju koje će finalni izgled dobiti tek za nekoliko dana – izrastanjem zelenila i cvijeća, ukratko bi bila slika ove tvorevine koju je Mujo sazdao tik uz svoj kućni prag.

Nanese li vas put u Vikiće, navratite, pogledajte, nećete zažaliti, a možda i poželite nešto slično. Mujo je spreman da podijeli ideje ali da za vas to i odradi.

Uživajte u video i foto zapisima ispod.

[metaslider id=4361]

VEZANI ČLANCI:

Pekrasno, vodenica s ribnjakom u dvorištu Muje Kudića

.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button