BihaćSjećanja na likove i djelaVijestiZanimljivo

Ko se još sjeća Rođe, legende Bihaća – skromnog čovjeka koji je…

Vjerovatno se mnogi sjećaju ovog skromnog, tihog i povučenog starca, koji nije mnogo pričao, a mogao se vidjeti i susresti gotovo u svako doba dana na ulicama Bihaća 80-ih godina.

Za sobom je uvijek vukao vozičak natovaren svakojaku vrstom robe, a najčešće kartonskom i drugom vrstom ambalaže iz obližnjih trgovina i knjižara.

Nerijetko se mogao vidjeti i na Željezničkoj stanici Bihać, gdje je tek pristiglim putnicima nudio uslugu prijevoza kofera do odredišta.

Najčešće je za sobom vukao pun vozičak prazne, iskorištene kartonske ili druge vrste ambalaže, ponekad i par nestašnih srednjoškolaca, koji bi mu platili da ih “provoza”, sve kako bi bili “kul” i u centru pažnje.

U ono vrijenme, 80-tih godina, govorilo se da mu sve to nije bilo potrebno jer je bio materijalno i financijski situiran, međutim, eto, iz nekakvog samo njemu znanog razloga, krstario je ulicama Bišća čineći usluge koje su korisnici plaćali proizvoljno, od srca, koliko je ko želio.

Vjerovatno komšije, rođaci i bliski prijatelji znaju puno više o Rođi, pa eto, ukoliko žele, mogu to podjeliti sa nama u komentarima.

Legendarni Rodjo

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button