Medicina/ZdravljeVIJESTI

DJELUJTE PREVENTIVNO PROTIV KANCER POMOĆU OVA 3 SASTOJKA!

Ukoliko želite da spriječite rak, uradite to pomoću ova tri, lako dostupna, a što je najbitnije, prirodna sastojka. Recept za ovaj lijeek pronašli smo na blogu američke doktorke Karolin Anderson. Preporučuje se da probate ovaj lijek kojim možete sprijeečiti rak, i druge bolesti, koje mogu nastati usljed raznih upalnih procesa u organizmu.

Ova tri sastojka se hiljadama godina upotrebljavaju u tradicionalnoj medicini Indije i u indisjkoj gastronomiji. Bitno je da znate da je Indija jedna od zemalja u svijetu sa najmanje osoba obolelih od raka. To vam može biti pokazatelj koliko su ova tri sastojka ljekovita.

Za sve one koje zanima, navešćemo da je učestalost žena oboljelih od raka dojke u Indiji svega 1/5 u odnosu na žene u Sjevernoj Americi, 1/8 ljudi u Indiji oboljelih od raka pluća, u odnosu na ostatak stanovništva u svijetu, 1/9 obolelih od raka debelog crijeva, i 1/50 oboljelih od raka prostate. Ovi rezultati su zadivljujući, što znači da je odnos žena oboljelih od raka dojke u Americi i Indiji 5:1, a oboljelih od raka prostate u svijetu i Indiji odnos 50:1.

Onda se zapitamo, šta je to što Indijce štiti od raznih tipova kancera? Odgovor na ovo pitanje je kurkuma (turmerik). Kurkuma je začin žućkasto-narandžaste boje, koji je sastvani dio karija. Ima jako antiinflamatorno dejstvo. Pored đumbira, kurkuma je jedan od najefikasnijih prirodnih sastojaka koji smanjuje upalne procese u organizmu. Kurkumin iz kurkume je odgovoran za borbu protiv upala. Najnovija istraživanja pokazuju da kurkumin štiti od raka ili sprečava rast kancerogenih ćelija u debelom crijevu, mozgu, prostati, na dojki i dr.

Kako i u kojim količinama treba koristiti kurkumu, da bi se iskoristila sva njena ljekovita svojstva?

Studije pokazuju da mnoge ljekovite namirnice imaju bolje i jače dejstvo ukoliko se kombinuju sa drugim određenim namirnicama. Takav je slučaj i sa kurkumom, jer kad se konzumira u samostalnoj režiji, organizam je prilično teško apsorbuje u probavnom traktu. Zato je kurkumu najbolje kombinovati sa biberom i đumbirom, jer se tada odlično apsorbuje i na pravi način se iskorištavaju njena ljekovita svojstva. Biber pospješuje apsorpciju kurkume za nevjerovatnih 2000%. Zbog toga doktorka Anderson nudi sljedeći recept, porijeklom iz tradicionalne narodne medicine Indije.

Recept:

U manjoj posudi pomješajte ¼ kašičice kurkume i ½ kašike maslinovog ulja, i u to dodajte prstohvat sveže mljevenog bibera. Sva tri sastojka dobro promješati da se sjedine, i možete ih dodavati u čorbice, salate, supe, u meso, povrće, žitarice…, tj. gdje god poželite. Treba da znate da ova tri sastojka ne valja mnogo kuhati, već ih dodajte u posljednjoj fazi kuhanja ili u već pripremljenu hranu, kako se ne bi izgubila ljekovita svojstva. Međutim, ova tri sastojka možete koristiti i sirove, i da ih konzumirate sa vodom.

Doktorka Anderson kaže da kobminaciju ova tri sastojka možete što češće upotrebljavati, jer ukoliko ove sastojke uvedete u svakodnevnu ishranu, znatno možete smanjiti rizik od pojave raka, i drugih oboljenja.

Kurkumu možete nabaviti u prodavnicama zdrave hrane i u bolje snabdjevenim supermarketima, i nije mnogo skupa. Maslinovo ulje i biber su uobičajeno dostupne namirnice za svakoga.

Zanimljivo je i to da se kurkuma u Indiji, Kini, i zemljama bliskog istoka koristi više od dve hiljade godina.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button