SPORTVIJESTI

Ajdin Ćehić, član Karate kluba Bihać, sportista grada Bihaća za 2018. godinu

U sali Kulturnog centra u Bihaću večeras je održana tradicionalna manifestacija izbora sportaša grada Bihaća. U prisustvu velikog broja sportskih radnika Bihaća, pehar za sportaša Bihaća u 2018. godini, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, uručio je Ajdinu Ćehiću, član KK”BIHAĆ” za osvojeno 1. mjesto na Austrian champions cup 2018 -84kg borbe. Pored titule sportaša godine, Ajdin je ponio i titulu najboljeg seniora, dok su titulu najbolje seniorke ponijeli Hana Piralić, članica JK“Una“- za osvojeno 2. mjesto na Državnom prvenstvu U-23 i Ajla Mahmutović, članica KK“Jion“- za osvojeno 2. mjesto na Državnom prvenstvu.

“Čestitam svim nagrađenim sportistima, njihovim trenerima i porodicama naših uvaženih sugrađana koji su večeras posthumno dobili priznanja za razvoj sporta u Bihaću. Radujem me što su nagrade i večeras dobili mladi sportisti koji zahvaljujući svojem trudu, trudu svojih trenera i roditelja ostvaruju zapažene rezultate. Mi kao lokalna zajednica prošle godine shodno budžetskim mogućnostima za sport i ustanove vezane za sport izdvojili smo 832.115 KM. Naravno tu je priča oko rekonstrukciji dvorane Luke zahvaljujući kojoj ćemo dobiti još bolje uslove za naše sportaše i nadam se da ćemo slijedeće godine imati još uspješnije sportiste na ovoj dodjeli“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Najuspješnija kadetkinja je Džana Kovačević, članica Judo kluba „Una“ za osvojeno 3. mjesto na Balkanskom prvenstvu za kadetkinje u judou, dok je najuspješniji kadet Arnel Bulić, član KBS”ZINO”, za osvojeno 2. mjesto na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu za kadete KL +69kg. U kategoriji juniora najuspješniji je Amar Mašić, član BBK“DAJ KRUG“ Bihać, za nastup u reprezentaciji BiH u brdskom biciklizmu, dok je najuspješnija juniorka Ema Selman, članica KK“Jion“ – za osvojeno 1. mjesto na Balkanskom prvenstvu ekipno.

Priznanja za sportiste koji su postali državni prvaci u svojim kategorijama dobili su Amel Zajkić-KBS“Ljutoč“-za osvojeno Državno prvenstvo KL-89kg, Ibrahim Dedić-KK „Bihać“-za osvojeno Državno prvenstvo U-14 borbe -40kg, Adna Hodžić-KBV“Kurto“-za osvojeno Državno prvenstvo KL-50 kg, Anesa Hamzić -KBV“Kurto“-za osvojeno Državno prvenstvo KL-42kg, Denis Prošić-AK“Bihać“-za osvojeno Državno prvenstvo, Judo klub“Una“-kadetkinje za osvojeno Državno prvenstvo, Diana Ramić-KBS“Zino“-za osvojeno Državno prvenstvo PF+60 kg, Adijan Nadarević-KBS“Zino“- za osvojeno Državno prvenstvo KL-63kg, Ibrahim Gverić -KBS“Zino“-za osvojeno Državno prvenstvo PF-60kg, Adna Behrem-KBS“Zino“-za osvojeno Državno prvenstvo KL+65kg, Adin Mulalić-KBS“Zino“-za osvojeno Državno prvenstvo LC-42kg, Sanjin Hrnjica -KBS“Zino“-za osvojeno Državno prvenstvo PF-52kg, Aljoša Ramić-KBS“Zino“-za osvojeno Državno prvenstvo PF + 47kg, Hassan Selimović-KK“Jion“-za osvojeno Državno prvenstvo borbe +50kg i Sara Mahmutović-KK“Jion“-za osvojeno Državno prvenstvo borbe-53kg.

Priznanja Gradskog sportskog saveza takmičarima za uspješne nastupe i dobre rezultate u 2018. godini dobili su David Dujmović za nastup u nogometnoj reprezentaciji BiH U-15 , Sandi Dizdarić za osvojeno EP u malom nogometu reprezentacija BiH oboljelih od dijabetesa, Dženeta Ljubijankić za ostvarene rezultate u kickboxingu, Emil Sadiković za ostvarene rezultate u karateu, Adelisa Dautović za nastup u reprezentaciji BiH u rukometu, Aldin Mahmutović za ostvarene rezultate u karateu i Azra Bašanović za rezultate u rukometu.

Zaslužna priznanja Gradskog sportskog saveza dobili su Muhamed Sadiković, za medijsku promociju sporta grada Bihaća, Ismet Hodžić, za dugogodišnji rad u bodybuilding sportu, Edin Lelić, za dugogodišnji rad u sportu, Sanja Pleša, za ostvarene sportske rezultate, Brdsko – biciklistički klub „Daj krug“, za sportske rezultate, Nijaz Lipovača, za razvoj ženske odbojke u gradu Bihaću, Denaro d.o.o., za finansijsku podršku sportu grada Bihaća, Kickboxing centar “Bihać“, za dugogodišnju uspješnu organizaciju sportske manifestacije, USKsport.ba, za medijsku promociju sporta i Ženski kuglaški klub“Una“, za osvojen KUP BiH.

Titulu najuspješnijeg sportskog radnika ponio je Fikret Bečić, predsjednik Judo kluba „Una“. U toku 2018. godine JK „Una“ je uspješno organizirao tri vrlo značajna takmičenja : Balkansko prvenstvo za kadete, Državno prvenstvo za seniore i poletarce, te Međunarodni judo kup „Una“. Fikret je u 2018. godini stekao zvanje trenera Svjetske judo federacije, kao i licencu certificiranog menadžera Svjetske judo federacije.

Za najuspješnijeg trenera izabran je Senad Ćatić, glavni trener KBS “Zino“ Bihać. Brojni su takmičari ovog kluba ostvarili zapažene rezultate u toku 2018. godine, od kojih se izdvaja 2. mjesto na Svjetskom prvenstvu za kadete koje je osvojio Arnel Bulić.

Specijalnu nagradu Gradski sportski savez dodijelio je Arijani Jašarević-Vojić, za sticanje titule delegata svjetske rukometne federacije IHF. Arijana je titulu delegata Evropske rukometne federacije stekla 2014. godine, sa nastupima na zvaničnim evropskim takmičenjima kao i Ligi prvaka u rukometu. Kruna njenog rada je stigla u junu mjesecu 2018. godine kada je na Svjetskom prvenstvu za juniore stekla najvišu kategoriju i to Internacionalni rukometni delegat.

Dobitnici nagrada iz kategorije Osnovne škole su Erna Muhamedagić, OŠ „Harmani 2“-rukomet i Emir Filipović, OŠ“Harmani 1“-šah, dok su u kategoriji Srednje škole nagrade dobili Kenan Kanurić, Medicinska škola-atletika i Adelisa Dautović, Medicinska škola-rukomet.

Gradski sportski savez posthumno je dodjelio priznanja sportskim radnicima koji su dali nemjerljiv doprinos u razvoju i promociji sporta ovoga grada. Priznanje su primili članovi porodice pre Harisa Rakovića, dugogodišnjeg takmičara u powerliftingu i Šefketa Nakića, pokretača karate sporta u gradu Bihaću.

Kada su u pitanju priznanja Saveza za sport i rekreaciju invalida Grada Bihać, najuspješniji sportista je Azra Dedić, osvajačica 1. mjesta turnir Pordenone Italija u judou, najuspješnija sportska ekipa je KIK“Una-sana“ za osvojeno 4. mjesto NLB WHEEL liga, najuspješniji sportski radnik Sabahudin Šušnjar predsjednik KIK“Una-Sana“, najuspješniji trener Adnan Šečić-trener KIK“Una-Sana“, dok je Zlatan Alagić dobio posebno priznanje za učešće na maratonima.

Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.
Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.
Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.
Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.
Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.
Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.
Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.
Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.
Fotografija korisnika/ce GRAD BIHAĆ.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button