BIHAĆVIJESTI

Infrastrukturni projekti Direkcije za ceste F BiH u gradu Bihaću

Gradska uprava Bihaća u protekle tri godine ostvarila je odličnu saradnju sa Federalnom direkcijom za ceste što je , između ostalog, rezultiralo nizom infrastrukturnih projekata zahvaljujući kojima je poboljšana putna infrastruktura i povećana sigurnost učesnika u saobraćaju i pješaka. O ovoj godini uspješno je na inicijativu bihaćkog gradonačelnika Emdžada Galijaševića , realiziran projekt izgradnje 500 metara trotoara od Klokotskog mosta prema MZ Kamenica vrijedan 250.000 KM, kao i rekonstrukcija i proširenje raskrsnice prema Kulen Vakufu i Orašcu vrijedne 250.000 KM.

Da će Federalna direkcija za ceste i u narednoj godini nastaviti sa infrastrukturnim projektima potvrđuje i jučer potpisani ugovor vrijedan 104.000 KM zahvaljujući kojem će se uređivati kanal za oborinske vode uz magistralni put u naselju Pokoj (od Mramora Zulić do radara ). Ugovorom je predviđeno uređenje kanala,novih propusta,betonskih jaraka i ivičnjaka.

O Planu i programu rada i investicija Federalne direkcije za ceste za 2016.godinu do kraja sedmice raspravljati će i Nadzorni odbor, a potom i Vlada F BiH. Kada je u pitanju grad Bihać, Federalna direkcija za ceste planira nastavak gradnje magistralnog puta Bihać – Bosanska Krupa za što je u 2016.godini planirano oko 4 miliona KM. Planirano je i uređenje trotoara od OŠ Izačić do džamije vrijednosti 250.000 KM, proširenje mosta i uređenje raskrsnice Brekovica vrijednosti 1,6 milion KM, izgradnja kružnog toka Kamenica vrijedan 700.000 KM. Također, planirana su i sredstva za projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju nadvožnjaka u Orljanima i izgradnju trotoara u Donjim Srbljanima od mosta prema Cazinu do hotela Kostelski buk.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button