BiHBIHAĆREGIONVIJESTI

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić izabran za delegata Generalne skupštine NALAS-a

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić izabran je danas ispred Saveza općina i gradova F BiH za delegata Generalne skupštine NALAS-a – Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope.

Zbog pandemije COVID-19 16. Generalna skupština NALAS-a održava se u Moldaviji a događaj se održava putem interneta, a okupila je preko 300 gradonačelnika i osoblja lokalne uprave i radi razmjene pitanja o lokalnoj demokratiji, europskim integracijama Jugoistočne Europe i održivom lokalnom ekonomskom razvoju kao kamenu oporavka nakon COVID-19.„

Prije godinu dana našli smo se u situaciji bez presedana koja još nije gotova. Niko od nas nije imao iskustva niti je bio spreman koristiti rješenja za suočavanje s izazovima, učili smo na svojim greškama i to i dalje radimo. Ali to nas ne bi trebalo obeshrabriti, već naprotiv, trebalo bi nam dati poticaj za nove ideje i mogućnosti. Zaista, moramo preispitati način na koji postižemo svoje ciljeve, ali ne i odustati od njih “ , kazao je Emanuil Manolov, predsjednik NALAS-a.

Gradonačelnik Fazlić naglasio je važnost učešća u jednoj ovako velikoj mreži lokalnih vlasti koji imaju iste ili slične probleme s kojima se susreće Grad Bihać, a jedan od njih je opravak nakon pandemije i ilegalne migracije.

GRAD BIHAĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button