USKVIJESTI

DANAS SA RADILIŠTA U RUJNICI: Istražna bušenja – potraga za termalnim vodama… (FOTO/VIDEO)

Istražna bušenja na utvrđivanju potencijala i kapaciteta termalnih voda započeta 28. avgusta 2019. godine u Rujnici – Grad Cazin, i ovih dana odvijaju se punim intenzitetom.

U prilogu ispod donosimo vam nekoliko fotografija i video zapisa zabilježenih danas na radilištu u Rujnici koji potvrđuju da se radi o jednom ozbiljnom projektu kojeg Grad Cazin finansira i realizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Republike Češke.

Radovi se odnose na istražno bušenje, hidrauličko testiranje, laboratorijske analize vode i numeričko energetsko modeliranje na području Rujnice.

Vrijednost otpočetih radova iznosi 300.000 konvertibilnih maraka. Nakon izvršenog istraživanja lokaliteta koji se nalaze na području Rujnice, u planu je izrada modela za buduće korištenje ovih lokaliteta za energetske, turističke i poljoprivredne svrhe. Ukratko, tek nakon ovih istraživanja i njihovih službenih rezultata, Grad Cazin će imati konkretne pokazatelje o potencijalima termalnih voda s kojima može izrađivati vlastite razvojne planove i ponuditi ih domaćim i stranim investitorima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button