Kud VikićiVIJESTI

FOTO/VIDEO: KUD “Vikići” – 5. novogodišnje druženje

Već petu godinu za redom, što polako prelazi u tradicionalni događaj, KUD “Vikići” Vikići organizuje novogodišnnje druženje svojih članova sa mještanima, prijateljima, donatorima i sponzorima.

Tako je bilo i ove godine. Mada prvobitno odgođeno zbog odsustva Jusufa Jože Tatarevića, vlasnika restorana Duga, gdje KUD “Vikići” svake godine održava ovu zabavu, druženje je, mada skromnije, uz manje gostiju i uzvanica, 30. 12. 2014. godine ipak održano u prostorijama kud-a.

Ugodno veče, odlična zabava sa pozitivnim utiscima i druženje kojem su posebnu čar dali mladi tamburaši, ove godine samostalnim nastupom, bez dirigentske palice svog učitelja – Husnije Malkoča, kojem svakako pripadaju zasluge da je to tako.

Tu je bio i Hasan Fatkić sa harmonikom uz čije zvuke se igralo i pjevale najljepše sevdalinke i narodne pjesme, u družinu je uskočio i naša legenda – Fahrudin Fahro Bunić, a gdje se Fahro nađe, svi znamo da atmosfera dodatno uzavre.

Ove godine druženje je posebno uljepšala Asima Mujakić sa porodicom, koja je uz Rahilu Čajić i još neke bila i donator večeri.

Prisutnima su se sa par riječi, uz novogodišnju čestitku, obratili i članovi uprave kud-a, a zabava je okončana kasno u noći.

Čestitke upravi kud-a na čelu sa predsjednikom Jusom Čajićem za odličnu organizaciju i još ljepšu zabavu s’ kojom, uz osmijehe na licima ulazimo u novu 2015. godinu.

Hvala roditeljima i našoj predivnoj mladosti-djeci zbog kojih se sve ovo i događa, hvala svima koji su svojim prisustvom uljepšali ovu noć.

Do sljedećeg Nove godine i druženja koje će sigurno biti još spektakularnije i ljepše.

Sretnu Novu 2015. godinu želi vam redakcija WEB portala www.vikići.net.

[metaslider id=2140]

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button