ObrazovanjeVijesti

Grad Bihać obilježio Svjetski dan knjige

Povodom Svjetskog dana knjige, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa svojim saradnikom Harisom Karačom, učenikom III razreda Mješovite srednje škole, posjetio je danas Kantonalnu i univerzitetsku biblioteku i knjižnicu sv. Josip u Bihaću. Posjetu objema bibliotekima gradonačelnik Fazlić i saradnik Karač iskoristili su kako bi simbolično uručili po jedan primjerak knjige za knjižni fond.

„Direktorici Midžić i časnoj sestri Blanki sa svojim saradnikom Harisom uručio sam po jedan primjerak knjige o ljepotama Bosne i Hercegovine i Monografiju 5. korpusa Armije R BiH. Nažalost sve manje mladih čita knjigu i naša današnja posjeta ima za cilj populizaciju bibliotekarstva i čitanja knjiga“- kazao je gradonačelnik Fazlić, koji je zajedno sa Harisom dobio i počasnu člansku kartu kantonalne biblioteke.

Tokom posjete Kantonalnoj i univerzitetskoj biblioteci gradonačelnik Fazlić i saradnik Karač posjetili su radionice na kojima su učenici OŠ Prekounje i OŠ Harmani I, prigodnim literarnim i likovnim radovima ukazali na značaj knjige u modernom informatičkom vremenu.

„Sretan sam što sam sa gradonačelnikom posjetio biblioteku i knjižnicu i što sam sa mladima razgovarao o knjigama. Jako sam ponosan na ove mlade jer vidim odlično uče i oni su ponos svojih nastavnika“ – kazao je danas Haris Karač.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button