BihaćVijesti

GRADONAČELNIK FAZLIĆ: Izričito smo protiv otvaranja bilo kakvih novih prihvatnih centara

Povodom učestalih upita građana Bihaća, a u vezi sa medijskim izvještajima o otvaranju novih prihvatnih centara za migrante na dodatne dvije lokacije, gradonačelnik Bihaća nedvosmisleno ističe da je izričito protiv otvaranja bilo kakvih novih prihvatnih centara ili povećanja postojećih smještajnih kapaciteta u Biri i Borićima.

Građani Bihaća i gradske vlasti nemaju resurse ni mogućnosti da prihvate nove migrante na području Bihaća i takav je stav gradonačelnik Bihaća od prve masovne pojave ilegalnih migranata prošle godine. Gradonačelnik Šuhret Fazlić ove činjenice i stavove predočio je u svim razgovorima sa predstavnicima državnih organa i međunarodnih organizacija koje se bave pitanjima migracija.

Naglašavamo zabrinutost potencijalnom opasnošću od nekontrolisanog dolaska ilegalnih migranata na područje Grada Bihaća u narednom periodu, a posebno zbog činjenice da Ministarstvo sigurnosti BiH i Vijeće ministara BiH nisu pokrenuli aktivnosti na pronalaženju novih lokacija za smještaj migranata van kompletne teritorije Grada Bihaća.

Istovremeno, želimo da bezbjednost, sigurnost i zdravstvena zaštita građana Bihaća bude u fokusu djelovanja ne samo gradske administracije, već i svih direktnih učesnika aktuelne migrantske krize u našem gradu, odnosno predstavnika kantonalnih i državnih institucija, te međunarodnih organizacija koje se bave pitanjem migracija“.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button