BIHAĆVIJESTI

Gradska uprava Bihaća organizirala novogodišnje druženje sa dijasporom (FOTO/VIDEO)

Gradska uprava Bihaća osmislila je ove godine manifestaciju pod nazivom “Dan dijaspore” s ciljem okupljanja građana Bihaća koji trenutno žive i rade u inostranstvu. Želeći poboljšati saradnju sa udruženjima koja okupljaju građane BiH u inostranstvu, te olakšati administrativne procedure pri gradskoj upravi oformljen je Ured za dijasporu.

Pored stavljanja na raspolaganje građanima koji tokom praznika dolaze u svoj rodni grad, gradska uprava Bihaća započela je i realizaciju tzv. novogodišnjih i ljetnih druženja sa dijasporom. Tako je u prepunoj sali Kulturnog centra u Bihaću sinoć održano novogodišnje druženje na kojem su učešće uzeli članovi Udruženja Bošnjaka Štajerske – džemat Bošnjak iz Graza, KUD Hasan beg Bišćević iz Bihaća , djeca iz Udruženja Radost druženja i članice KUD Jusuf Sabljaković iz Pećigrada.

Pored promotivnog filma o do sad urađenim aktivnostima gradske uprave Bihaća , prisutnima se u ime domaćina obratio bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, kazavši da je dijaspora u prijeratnom, ratnom i poslijeratnom periodu pokazala kako se voli država i svoj narod, osiguravši godišnje priliv sredstava između 3 do 5 milijardi KM.

“Kroz večerašnje druženje željeli smo pokazati da naše sugrađane koji trenutno žive i rade u zemljama inostranstva nismo zaboravili i da pored kulturne saradnje, želimo uvezati se sa našim uspješnim privrednicima koji su pokazali u zemljama EU kako se vrijedno radi. Imamo veliki broj naših sugrađana koji su svoj kapital i ideje investirali u Bihaću i tu izdvajam vlasnike firme Č.J., našeg sugrađanina Ekrema Pašića koji je u rodnom Izačiću otvorio malu fabriku i brojne druge koji investiraju u svoj grad. Takvim ljudima vrata gradske uprave Bihaća biti će uvijek otvorena”-kazao je gradonačelnik Galijašević.

Zahvalu domaćinu na pokretanju projekta “Dani dijaspore” izrazio je u svom obraćanju i Edvad Felić, predsjednik Udruženja Bošnjaka Štajerske iz Graza, kazavši da od saradnje sa gradskom upravom svim mogu biti na dobitku.

Održan Dan dijaspore grada Bihaća- izjava gradonačelnika Emdžada Galijaševića

Posted by GRAD BIHAĆ on Sonntag, 27. Dezember 2015

Održan Dan dijaspore grada Bihaća- izjava Edvada Felića, predsjednika Udruženja Bošnjaka Štajarske

Posted by GRAD BIHAĆ on Sonntag, 27. Dezember 2015

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button