HOROR U ULICI 502. VITEŠKE BRIGADE U BIHAĆU: Migrant pokušao silovati Bišćanku

Da grad Bihać u posljednja 3-4 mjeseca ima problem sa migrantima, jasno je svima, samo vlastima nije. Dešavale su se krađe, provale, napadi na građane Bihaća, a sad su prešli svaku granicu i pokušali silovati 36-godišnju Bišćanku, majku dvoje djece, objavio je portal krajina.ba

Naime, u ulici 502. Viteške brigade u Bihaću oko 23:30 sati, došlo je do pokušaja silovanja 36-godišnje majke dvoje djece iz Bihaća.
Foto: A.M / usn.ba
Foto: A.M / usn.ba
 

“Suprug je morao izaći na kratko iz stana dok sam ja bila sama u spavaćoj sobi sa dvoje trogodišnje djece. Migrant je neprimjetno ušao u stan, prošao pored stola na kojem se nalazio laptop,mobitel i novčanik. Nisam primjetila da je neko ušao u stan jer sam zaspala. Migrant je ušao u sobu, skinuo se i kada je krenuo prema krevetu, probudila sam se. Pokušala sam ga odgurnuti i izbaciti iz sobe gdje se nalaze djeca, međutim bio je jači od mene i vratio me je na krevet držeći za ruke. U jednom trenutku sam se uspjela otrgnuti iz ruku monstruma, doći do prozora i počela sam vrištati i dozvati pomoć. S obzirom da se suprug nalazio ispred zgrade, odmah je došao do stana, međutim nije mogao ući u stan jer je migrant zaključao vrata. Suprug je kroz balkon ušao u stan i izbacio migranta iz naše sobe. Kada je migrant vidio da je nadjačan, pokušao je pobjeći, ali ga je muž uhvatio i zadržao do dolaska policije koja je izvršila uviđaj.”

Treba napomenuti da ova unesrećena majka dvoje djece, a ni njen suprug još uvijek nemaju nikakvih informacija gdje se sad nalazi migrant niti imaju bilo kakvih informacija iz policije jer ih policija još uvijek nije kontaktirala.
Foto: A.M / usn.ba

Sreća je da je suprug bio priseban i došao na vrijeme pa se nije dogodilo ono što je migrant planirao da učini, ali ovo je čin koji je definitivno prešao sve granice i ukoliko policija, Vlada USK i svi ostali zaduženi za migrante uskoro nešto ne učine, moglo bi doći do velikih sukoba između građana Bihaća i migranata što svakako neće izdobriti.

Ni riječi iz MUP-a USK, navodi ovaj portal.

Postavlja se pitanje, zašto stanovnici Bihaća, ali i ostatka Unsko-sanskog kantona nisu saznali za ovu informaciju putem službene stranice MUP-a USK?  Zašto portali, a ni Kanotnalna televizija nisu obaviješteni kako bi se na neki način upozorili građani.

Građani Bihaća su svakodnevno u velikoj opasnosti jer  među 3000 migranata koji hodaju gradom na Uni ima bar 300 narkomana koji samo gledaju gdje će šta ukrasti i koga će napasti, a ne prežu ni pred nama običnim građanima.

Ovom prilikom tražimo od MUP-a USK, Vlade USK i Skupštine USK da u što kraćem roku reaguju i riješe slučaj migranata u Bihaću, bar ovih 300-tinjak registrovanih narkomana koji su velika prijetnja građanima Bihaća. Pored toga tražimo od MUP-a USK da redovno obavještavaju građane o svim nemilim događajima koje počine svi građani našeg kantona, a posebno pristigli migranti za koje očito zakoni Bosne i Hercegovine ne važe.

Ukoliko niste u stanju zaštiti svoje građane, bar ih obavijestite na vrijeme kako bi građani bili oprezniji, zaključavali stanove, a u ovakvim slučajevima i nosili sredstvo za odbranu jer je očito da je Bihać postao najnesigurniji grad u Bosni i Hercegovini, a vjerovatno i u regionu.

Činjenica je da ima normalnih ljudi među migrantima koje je muka natjerala da napuste svoju državu i krenu put boljeg života u Evropu, ali zbog ovih 10-20% koji su se ubacili među ove poštene ljude, problem sa migrantima je eskalirao i događaju se stvari kojih nikad prije nije bilo u Bihaću, bar ne u ovoj mjeri.

Foto: A.M / usn.ba

Majka i dvoje trogodišnje djece su hvala bogu dobro, suprug je “spasio” živu glavu riskirajući svoj život kako bi spasio suprugu i dvoje djece, ali postavlja se pitanje: Hoće li se ovo ponoviti na nekom drugom mjestu i hoće li policija doći na vrijeme ili će mediji pisati o novom horor događaju u kojem je ovaj put migrant uspio u naumu?

Rejting

  • 1
  • 0.2

    Score

Korisnička ocjena: 0 ( 0 Glasova )Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.