HumanostVIJESTIVikići/Izačić

HUMANOST NA DJELU

Za porodicu Huse Halkića svaki novi dan je i novi izazov. Neimaština, narušeno zdravlje, kuća neuslovna za življenje, nedostatak novca za neophodne lijekove… samo su dio problema sa kojima se ova porodica suočava.

Prije nekoliko dana, kada je dijaspora porodici Halkić, uručila paket prehrambenih namirnica, objavili smo kratku potresnu priču o ovoj siromašnoj porodici koja je izazvala veliki interes naših čitalaca.

Danas je i naš sugrađanin, da naglasimo neovisno od današnjeg čina – veliki čovjek, prikladnije reći ljudina, Sulejman Sušić, posjetio porodicu Halkić, uručio joj od sebe novčani prilog i živežne namirnice, te se uvjerio u njeno teško socijalno stanje.

Mnogo je ljudi oko nas, možda i naših komšija, koji se nalaze u nezavidnoj životnoj situaciji, ili se čak i pate, preživljavaju teške trenutke, a ne žele ili ih je sramota nekom se požaliti, a mi ih iz različitih razloga, često i neopravdanih, ne primjećujemo.

Iz tih i sličnih razloga, obratimo pažnju na ono što se dešaa oko nas, na naše komšije, možda upravo neko od njih treba našu pomoć.

Vezani članak


Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button