MuzikaVIJESTI

Jedan je Ibro Selmanović

Legenda bosansko-hercegovačke i bihaćke muzičke scene, Ibro Selmanović, jedan je od rijetkih vokalnih solista na našim prostorima, koji se može pohvaliti sa mnogobrojnim učešćima na humanitarnim koncertima, posebno na onima koji za cilj imaju pomoći bolesnima i ljudima u nevolji.

Interpretator narodne muzike, sevdalija od čijih interpretacija srce zadrhti i zaigra a duša uzdahne, osvajač mnogobrojnih festivala sevdaha i narodne muzike, tvorac i autor mnogobrojnih velikih hitova… i mogli bismo do u nedogled nabrajati djela, uspjehe i epitete koji krase Ibru Selmanovića, međutim, ona humana, ljudska strana, kojom pokazuje otvoreno srce, toplinu i spremnost da pomogne drugom, čini ga posebnim od drugih.

Ni prohladna jesenska noć i ne baš ugodna temperatura u sportskoj dvorani Osnovne škole Izačić, nisu mogli spriječiti Ibru da se odazove na humanitarni koncert za Inesa Abdijanovića u organizaciji KUD-a Vikići i prijatelja.

Ibro je stalno bio tu, na mnogobrojnim uspješno organizovanim humanitarnim koncertima, pa i na onom u austrijskom Liezenu, na kojima je prikupljeno 80.000, 00 konvertibilnih maraka za liječenje naše sugrađanke Emire Sušić, koja još čeka na red za transplataciju bubrega.

Šta god rekli o ovom velikom čovjeku, koliko god dugo pisali o njemu, čini nam se da je malo i nedovoljno, a nekako nas i strah, bojimo se nešto ćemo izostaviti…

Za kraj reći ćemo samo jedno: još dugo nam živ, zdrav i veseo, sa svojom porodicom, bio legendo naša, još mnogo nam hitova podario i humanitarnih koncerta odradio.

A vama cijenjeni posjetioci, evo pružamo priliku da uživate u nekoliko Ibrinih predivnih izvedbi:

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button