TurizamVIJESTIVikići/Izačić

BIHAĆ: Tematski sastanak u sklopu GWT2P projekta, prilika za razvoj seoskog turizma

GreenWay Tour 2Parks (GWT2P), prekogranični projekat čiji nositelj je Općina Plitvička jezera, koji ima za cilj saradnju povezivanje i sinhronizaciju turističke ponude dvaju nacionalnih parkova prirode (NP Una – BiH i NP Plitvička jezera – R Hrvatska), jedinstvena je prilika i šansa za turistički razvoj MZ Izačić.

Ovim projektom, malim ruralnim sredinama koje graniče sa nacionalnim parkovima, među koje spada i Izačić, otvara se mogućnost za razvoj mikro i malog poduzetništva, koja bi sa dobro pripremljenim turističkim proizvodom ili uslugom značajno mogla doprinjeti, kako razvoju, tako i sveukupnom boljitku i prosperitetnijem životu mještana svojih naselja.

Svaki poduzetnik, kroz GTW2P projekat, bit će promovisan i umrežen sa otalim poduzetnicima i njihovom ponudom.

Sa ciljem pružanja pomoći i educiranja građana u razradi ponude, sve kako bi lakše privukli i zadržali goste u svojoj sredini i tako stvorili pozitivno poslovno okruženje, nositelj projekta organizira tematski sastanak, koji će se održati 13. 03. 2015. godine u Bihaću.

Sastanak će biti upriličen u hotelu Emporium, a nastavak je na 1. motivacijski susret koji je održan u Izačiću, 20.02.2015. godine.

Realizirat će se sa skupinom građana s područja Izačića koji već imaju legaliziranu djelatnost, ili su u procesu legalizacije, i koji će biti dio GWT2P ponude već u sezoni 2015. godine, a vezane su uz muzej, konjičke i baštinske turističke usluge.

Sastanku, uz koordinatore ispred Grada Bihaća, NP Una te autoricu i voditeljicu GWT2P projekta, kako je navedeno na Facebook stranici voditelja GTW2T projekta, trebala bi biti nazočna i službenica Grada Bihaća koja radi na poslovima registracije obrtničke djelatnosti.

Prilika koju ne bi trebali propustiti pojedinci u seoskim sredinama i šansa da se svojom ponudom postepeno uključe u turističku djelatnost.

Ovo je ujedno šansa i za speleološki lokalitet Šarića pećina, koji se nalazi u Vikićima, da se u sklopu GTW2P projekta, kao izuzetno zanimljiva destinacija uvrsti u jedinstvenu turističku ponudu NP Una.

Izačićani, Vikićani, koji već imate legaliziranu djelatnost (restorani, ugostiteljski objekti, trgovine, vlasnici privatnog smještaja, vlasnici i proizvođači domaćih prehrambenih proizvoda, rukotvorina, unikata…), ili ste u procesu legalizacije iste, ukoliko vas nešto interesuje, upite možete poslati i dobiti željenu informaciju putem e-maila: info@greenwaytour2parks.com.

Povezani članci:  https://vikici.net/greenway-tour-2parks-motivacijski-susret-u-izacicu-sansa-za-razvoj-seoskog-turizma/.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button