VIJESTIVikići/Izačić

Ko je kriv za ovo ruglo na Čavniku? – nadamo se da će problem uskoro biti riješen

Problema sa kojim se već godinama nose mještani dijela Čavnika u bihaćkoj Mz Izačič.

Naime, radi se o tome da mještani jednog dijela Čavnika imaju ogroman problem sa niskonaponskom mrežom: dotrajale i nakrivljene drvene bandere, stubovi, predstavljaju jedno ruglo, žice dotrajale i oštećene još u ratu tako da je napon struje jako slab, rijetko prelazi 180 volti, a sve skupa predstavlja i opasnost za prolaznike.

Da apsurd bude veći niskonaponska mreža na Čavniku je rekonstruisana ali je sa namjerom izostavljen, preskočens, dio u dužini cca 350 – 400 metara, zbog čega su mještani tog dijela posebno revoltirani.

Ono što ovaj apsurd čini još besmislenijim, jeste činjenica da se izostavljeni – preskočeni, kako hoćete, dio vodi kao završen projekat, tako su barem neki službenici u Elektrodistribuciji prenijeli mještanima koji su išli da traže rješavanje problema.

Dok su drveni stubovi u kompletnoj Mz Izačić zamijenjeni betonskim te je na iste postavljena rasvjeta, dio mještana Čavnika živi u tami i muku mući da, zbog niskog napona, skuha ručak, opere veš, a o rasvjeti sanja… 

Mještani se pitaju u čemu je problem, ko je sebi uzeo za pravo da napravi ovako pokvaren čin, nadaju se se da će se i to saznati, a i problem da će uskoro biti riješen.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button