BIHAĆUSKVIJESTIVikići/Izačić

MALA PEĆ: Radovi na regionalnoj cesti u završnoj fazi

Cesta regionalog značaja koja je kategorizirana prošle godine, a koja povezuje Grad Bihać, tačnije Granični prijelaz Izačić s’ Općinom Cazin, te ujedno i dvije mjesne zajednice – Izačić i Gatu, narednih dana u svojoj cjelokupnoj dužini bit će pod asfaltnom podlogom.

Naime, radovi koji se ovih dana izvode na trasi ceste u rejonu Male Peći (jedini neasfaltirani dio Klanac – Čavnik u duŽini par stotina metara), nalaze se u završnoj fazi i trebali bi ubrzo biti okončani, najvjerovatnije ove ili iduće sedmice.

U zadnje vrijeme intenzitet i frekvencija saobraćaja na ovoj putnoj komunkaciji su u stalnom porastu. Ovaj jedini preostali neasfaltirani dio ceste predstavljao je tijesno grlo u prometu, oduzimao mnogo vremena i živaca, te zadavao glavobolje putnicima.

Na Radost onih koji ovu rutu često koriste, navedeni problemi uskoro će biti dio prošlosti.

Radove financira Direkcija za ceste USK-a u saradnji sa Gradom Bihać, a izvodi ih građevinska firma d.o.o. Sanny Boy.

Mještani Male Peći zajedno sa gospodinom Refikom Delićem – predsjednikom Savjeta MZ Gata, ne kriju zadovoljstvo i radost jer im je ovaj dio neasfaltirane ceste zadavao velike nevolje, posebno zimi, a zahvaljuju se gradonačelniku mr. sci. Emdžadu Galijaševiću i Vladi USK-a.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button