VIJESTIVikići/Izačić

OBEZBIJEĐENO 25.000 KM ZA ASFALTIRANJE LOKALNE CESTE U VIKIĆIMA – KRAK SUŠIĆI, MZ IZAČIĆ

Realizacija infrastrukturnih projekata u Vikićima – MZ Izačić

Na svojoj 81. sjednici Vlada Unsko-sankog kantona donijela je Odluku o preraspodjeli sredstava namijenjenih nižim nivoima vlasti iz tekućih grantova za općine.

Zahvaljujući Ahmedu Fatkiću, vijećniku Grada Bihaća koji je inicirao da se sredstva usmjere za realizaciju jednog infrastrukturnog projekta u Vikićima, te Irmi Fatkić koja se angažovala da do realizacije navedene inicijative i dođe,  obezbjeđena su sredstva u iznosu od 25.000,00 KM za asfaltiranje dionice puta u MZ Izačić – Vikići, krak Sušići.

Navedeni novčani  iznos bit će doznačen gradu Bihaću, koji će, nadamo se,  u što kraćem roku sprovesti postupak javne nabavke s ciljem okončanja radova, rekao je Ahmed Fatkić za Web portal Vikici.net.

Za čitaoce da pojasnimo, krak Sušići u dužini od 215,98 metara, dio je lokalnih puteva u Vikićima za koje su projektnu dokumentaciju finansirali mještani Vikića vlatitim sredstvima.

Građevinski odbor Vikići, u ime mještana, ovom prilikom se zahvaljuje Ahmedu Fatkiću na zalaganju i, do sada, koordiniranoj i veoma usješnoj saradnji.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button