VIJESTIVikići/Izačić

Održan zbor građana podružnice Vikići, izabran inicijativni odbor za izgradnju Doma mladih

MZ Izačić: Danas, 15. 03. 2015. godine u prostorijama Osnovne škole Vikići održan je zbor građana podružnice Vikići.

Uz prisustvo oko 40 građana te članove Savjeta mjesne zajednice, sastanak kojim je predsjedavao predsjednik Savjeta – gospodin Rasim Islamović, a čija glavna tema je bila pokretanje inicijative za izgradnju Doma mladih u Vikićima, protekao je u zučnoj, ali konstruktivnoj raspravi i atmosferi.

Na sastanku je izabran Inicijativni odbbor za čijeg redsjednika je imenovan predsjednik Savjeta mjesne zajednice – gospodin Rasim Islamović.

Ostale članove inicijativnog odbora, na prijedlog građana, činit će: Mirsad Salkić, Ahmet Mujetić, Amir Bunić i Bahrudin Budo Rekić.

Inicijativni odbor na čelu sa predsjednikom ima zadatak da se u narednom periodu angažuje na iznalasku najpovoljnije lokacije, bilo u društvenom ili privatnom vlasništvu, prikupljanju valjane dokumentacije potrebne za legalizaciju izgradnje, kao i na suradnji sa gradskim i kantonalnim institucijama u svrhu apliciranja na odgovarajuće financijske fondove namjenjene za navedene svrhe.

Planirano je da se i građani, na dobrovoljnoj osnovi i u granicama svojih mogućnosti, uključe u ovaj projekat.

Sudeći prema reakcijama, planirani projekat i današnji sastanak kojeg je pokrenuo gospodin Rasim Islamović, naišao je na odobravanje prisutnih građana.

Sretno, sve što se započne i završi se.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button