VIJESTIZanimljivo

Stop miloštama!: Nekad napolitanke, danas bombonjere isteklog roka trajanja

Bez obzira na valjanost roka trajanja bombonjere koju je dobila cazinska ikona humora – predsjednik “Mjesne zajednce Oždrlje” – legendarni Pupan, svakako je u pravu i treba ga podržati u njegovim nastojanjima da se izbori za zabrana milošta.

Nije samo problem u tome što smo uvijek izloženi riziku da zbog isteka roka trajanja bombonjere, čokolade i drugih slatkiša, koji su dobrano puta prevalili i mnogo domaćina promijenili, zaradimo stomačne tegobe, nerijetko i trčkaranje do ćenife, već milošte za sobom vuku još mnoštvo drugih negativnih stvari.

Koliko smo puta bili svjedoci prilikama u kojima su naši stari odgađali odlazak u goste i posjetu rodbini iz razloga što u ceker nisu imali da stave napolitanku, keks, sapun…

Danas je situacija malo drugčija ali vjerujemo da sličnih situacija još ima, samo što su napolitanke zamjenile bombonjere među kojima i one najsuplje.

Zato Pupane ne daj se, imaš podršku svih oni koji su bili svjedoci gore navedenim situacijama i onih koji su bar jednom imali priliku trčati do ćenife kako se ne bi, ne daj Bože, desilo i ono najgore… nekima čak nije uspijevalo da stignu do cilja.

Uz tebe smo

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button