BiHHumanost na djeluVijesti

POMOZITE MI DA SPASIM VID

Belmin Škulj 21. godišnji je mladić koji je imao dvije životne nesreće u kratkom periodu. Prva nesreća mu se desila na poslu gdje mu je ekser odskočio direktno u oko, nakon čega je izgubio vid.

Druga nesreća mu se desila u istom mjesecu dok se vraćao iz bolnice. Naime, iz suprotnog pravca je dolazilo auto sa par mladića u pijanom stanju koji su bacilli flašu iz svog auta koja je direktno probila šofer šajbu od auta u kojem se vozio Belmin i pogodila mu drugo oko.

Belmin, mladić pun života ostaje bez vida. O njegovoj situaciji kako se osjeća je jako teško opisati. Mladić koji je bio pun planova za budućnost sad se jedva kreće, njegovi snovi u ovoj situaciji su se počeli gasiti kako nam kaže. No, Belmin je ipak shvatio da postoji svijetlo na dnu tunela. Rekao nam je da je dovoljno izgubio ali da ne želi odustati i da bol ne traje vječno.

– Pao sam, ali sad se sve u meni bori da spasim vid u jednom oku jer za to nade ima. Ima nade, ali opet zavisi od dobrih ljudi da li žele i mogu da mi pomognu.

Nažalost nemam 20.000 €ur za operaciju oka koju moram uplatiti da bi mi spasili vid. Nemam ni puno vremena, zato vas molim pomozite mi. Moj život je nažalost sad u vašim rukama. Ja i moja porodica nemamo nikakvih primanja i živimo u Bosni i Herzegovini, gdje nisu u mogućnosti da mi pomognu. Unapred vam se zahvaljujem od srca.

Ovu akciju vodi Light for tomorrow e.V. na čelu sa predsjednicom Tehvidom Rekić kojoj sam više nego zahvalan… Zahvaljujem se udruženju i svim ljudima koji žele da ugledam svijetlost dana ponovo.

Vaš Belmin

ERMIN SKULJ
IBAN : BA391612000098996947
SWIFT CODE: RZBABA2S
Reiffeisen Bank DD Bosnien and Herzegowina

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button