Nk BoracVIJESTI

Stadion NK Borac Izačić uskoro dobiva tribine – radovi u toku…

Izačićki NK Borac, koji od jeseni, sezona 2018/2019, nastupa u 2. ligi Federacije BiH, grupa Zapad, utakmice proljetnog dijela šampionata po svemu sudeći igrat će na stadionu, u Balići, puno uslovnijem za navijče jer bi na istom u potpunosti trebale biti završene tribine čija izgradnja je u toku.

Prije nešto više od sedmicu dana radove na izgradnji tribina otpočela je firma “BIHKON GRAĐEVINSKE KONSTRUKCIJE”, a kako navodi, radovi se izvode punim kapacitetu i planiranom dinamikom tako da su prvi obrisi ovog vrijednog budućeg zdanja već vidljivi.

Nakon prvotnih zemljanih radova – kopanja temelja za temeljne stope, završeni su radovi i na betoniranju istih te na betoniranju stubova za buduću konstrukciju tribina.

Slijede radovi na konstrukciji tribina a potom i finalni radova, koji bi tribine trebali dovesti u punu funkciju i učiniti ih u potpunosti osposobljenim za proljetni dio šampionata.

S obzirom da radove izvodi renomirana firma “BIHKON GRAĐEVINSKE KONSTRUKCIJE”, na čelu sa mladim, odgovornim i sposobnim stručnim ljudima, gotovo sa sigurnošću možemo konstatovati da će domaća, a i gostujuća publika, na proljeće sjediti na novim tribinama i u ugodnijem komforu pratiti utakmice.

Mnogo uspjeha, te da radove okončaju na vrijeme, svima onima koji su na bilo koji način uključeni u ovaj projekat.

Fotografija korisnika/ce BihKon.

Fotografija korisnika/ce BihKon.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button