VIJESTIVikići/Izačić

RADOVI NA SANACIJI SPOMEN DOMA IZAČIĆ

SPOMEN DOM IZAČIĆ IZGRAĐEN JE U ČAST POGINULIH BORACA I ŠEHIDA IZAČIĆA, VIKIĆA I MALE PEĆI KOJI SU U PROTEKLOM ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOM RATU SVOJE ŽIVOTE UGRADILI U TEMELJE BIH

Prošle sedmice otpočeli su radovi na sanaciji i uređenju Spomen doma Izačić. U zadnjih nekoliko godina zub vremena naglo je počeo uzimati svoj danak, iako je izgrađen ne tako davne 2002. godine, Spomen dom Izačić počeo je poprimati neželjeno stanje, čemu su, svakako, doprinjeli i loše izvedeni grarađevinski radovi tokom podizanja istog tako da je intervencija bila prijeko potrebna.

Radovi se trenutno izvode na krovnoj konstrukciji koja je doista bila u katastrofalnom stanju i oštećena do te mjere da je vlaga počela prodirati i u samu unutrašnjost doma.

Kako kaže predsjednik Savjeta MZ Izačić, Rasim Islamović, u narednih nekoliko dana radovi na krovnoj konstrukciji bit će u potpunosti okončani a nakon toga slijedi ueđenje unutrašnjeg dijela doma.

Realizacija ovog projekta izvodi se pod nadzorom JU Zavod za prostorno uređenje Grada Bihaća.

Sredstva za sanaciju obezbijeđena su intervencijom vijećnika Grada Bihaća, Edina Denje Felića, čemu su koordiniranim aktivnostima doprinjeli i MO SDA Izačić, te Savjet MZ Izačić na čelu sa predsjednikom Rasimom Islamovićem.

U kakvom je stanju dom stvarno bio, a kakvo ruho poprima, pogledajte iz priloženih fotografija u galeriji ispod.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button