BIHAĆKud VikićiKultura/UmjetnostVIJESTI

Revijalni nastup bihaćkih kulturno-umjetničkih društava – “Zaigrajmo ulicom Bišća”

U sklopu tradicionalne manifestacije Ulicom Bišća sinoć je u Dvorani Luke održan revvijalni nastup bihaćkih kulturno-umjetničkig društava pod nazivom “Zaigrajmo ulicom Bišća”.

Ljubitelji folklora, folklornog stvaralaštva i izvorne krajiške pjesme imali su priliku uživati u odlično pripremljenom programu, kojeg su performansima spletova igara, uz napjeve sa ovih prostora, posebno svojim nastupima ukrasila kulturno-umjenička društva: KUD Krajina, KUD Sehara, KUD Brekovica, BKD Preporod, HKD Napredak, KUD Vikići Vikići, KUD Pritoka i KUD Hasan-beg Bišćević.

Odličan ugođaj, predivna slika odaslata u eter, veliki doprinos društava održavanju tradicionalne kulturne manifestacije Ulicom Bišća, a još veći je njihov sveukupan doprinos u baštinjenju i očuvanju tradicionalnih vrijednosti te običaja naroda sa bosansko-hercegovačkih prostora.

Sve u svemu, jedinstveno, nezaboravno, veče za sjećanje.

Naš KUD Vikići u odličnom izdanju predstavio se spletom igara i izvornim pjesmama, a ovu prilku koriste da se zahvale organizatoru na pozivu, a kako kazu, žele se puno zahvaliti i Samiru Aličiću, Refiku Kadiriću i Mujagi Bašagiću na prevozu.

Do iduće manifestacije Ulicom Bišća!

problem_ucitavanja

problem_ucitavanja

problem_ucitavanja

Više fotografija ubrzo na facebook profilu KUD Vikići Vikići.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button