BihaćKUD VikićiKultura, umjetnostVijesti

Revijalni nastup bihaćkih kulturno-umjetničkih društava – “Zaigrajmo ulicom Bišća”

U sklopu tradicionalne manifestacije Ulicom Bišća sinoć je u Dvorani Luke održan revvijalni nastup bihaćkih kulturno-umjetničkig društava pod nazivom “Zaigrajmo ulicom Bišća”.

Ljubitelji folklora, folklornog stvaralaštva i izvorne krajiške pjesme imali su priliku uživati u odlično pripremljenom programu, kojeg su performansima spletova igara, uz napjeve sa ovih prostora, posebno svojim nastupima ukrasila kulturno-umjenička društva: KUD Krajina, KUD Sehara, KUD Brekovica, BKD Preporod, HKD Napredak, KUD Vikići Vikići, KUD Pritoka i KUD Hasan-beg Bišćević.

Odličan ugođaj, predivna slika odaslata u eter, veliki doprinos društava održavanju tradicionalne kulturne manifestacije Ulicom Bišća, a još veći je njihov sveukupan doprinos u baštinjenju i očuvanju tradicionalnih vrijednosti te običaja naroda sa bosansko-hercegovačkih prostora.

Sve u svemu, jedinstveno, nezaboravno, veče za sjećanje.

Naš KUD Vikići u odličnom izdanju predstavio se spletom igara i izvornim pjesmama, a ovu prilku koriste da se zahvale organizatoru na pozivu, a kako kazu, žele se puno zahvaliti i Samiru Aličiću, Refiku Kadiriću i Mujagi Bašagiću na prevozu.

Do iduće manifestacije Ulicom Bišća!

problem_ucitavanja

problem_ucitavanja

problem_ucitavanja

Više fotografija ubrzo na facebook profilu KUD Vikići Vikići.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button