USKVijesti

Budući vozači mogu odahnuti, polaganje vozačkih ispita u USK neće biti obustavljeno

Polaganje vozačkih ispita u USK ipak neće biti obustavljeno. Na javno istupanje članova Komsije za polaganje vozačkih ispita, a koji su tražili isplatu zaostalih naknada za rad, odreagovao je premijer Kantona Husein Rošić, potpisavši jučer prve uplate na račun članova Komisije. Tako će 21 mjesec dugovanja do petka biti sveden na 13 zaostalih naknada.

Danima su mediji u BiH  objavljivali vijest o mogućoj obustavi polaganja vozačkih ispita u USK-u. Članovi Komisije za polaganje vozačkih ispita  odlučili su da više neće raditi bez naknade. Dugovanja za čak 21 mjesec odlučili tražiti obustavom polaganja vozačkih ispita. O svemu tome, putem medija, čuo je i prvi čovjek kantona Husein Rošić.

Jučer je,na opće zadovoljstvo,  na račun članova Komisije  Vlada USK  uplatila tri naknade. Dogovorena je i dinamika isplata preostalih 13 naknada.   

Ermin Goretić, jedan od 60 članova Komisije i ljekar po struci, ispitivač prve pomoći pri polaganju vozačkog ispita, vijest o kompromisnom rješenju  i spremnost na dogovor  prihvatio je sa zadovoljstvom.

Ovim  činom, nakon posljednje naknade uplaćene u februaru ove godine a za 2015. godinu, otišlo se  korak dalje. Konačno, nakon pet mjeseci čekanja  dobili su  novac za svoj rad, a  kojeg su kandidati za pologanje vozačkog ispita uplatili odmah pri polaganju prve pomoći, testova ili završnog vozačkog ispita. Dvije godine kasnije došao je i do onih koji su ga zaradili.

rtvusk-ba

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button